Fistül Hastalığına Ne İyi Gelir?

(Fistül )

fistul-hastaligina-ne-iyi-gelir

Fistül Hastalığına Ne İyi Gelir?

Fistül hastalığına nelerin iyi geleceği, fistülün yerine, iltihap durumuna bağlı olarak değiştiğinden kişinin bir uzmanla görüşmesi gerekmektedir.

Fistül, kelime anlamı olarak Latin dilinde tüp anlamına gelmektedir. Kişinin vücudu ile organları arasındaki bağlantıların dışında normal olmayacak şekilde ortaya çıkmasıdır. Bu durum, kişinin bir organının yaralanması ya da iltihaplanması durumunda, dışkı, idrar ya da diğer vücut sıvılarının çıkması uygun olmayan yerlerden sızıntı yapmakta, ağrı ve kanama ile devam etmektedir. Fistül vücudun her yerinde görülebilmekle beraber, en yaygın görüldüğü yer kalın bağırsak ve anüste bulunmaktadır. 

Fistül Nedir?

Fistül, 2 organın ya da bir organ ve vücudun başka bir bölümü arasında tüpe benzer ve anormal bir şekilde bağlantı oluşmasıdır. 

Fistül Ameliyatı Nasıldır?

Fistül ameliyatı, fistülün içerisindeki iltihabın alınıp, tüp şeklindeki kanalın temizlenip kapatılması ile yapılmaktadır.

Fistül Ameliyatı Sonrası Nasıldır?

Fistül ameliyatı sonrasında doktorunuzun önergeleri doğrultusunda bir kaba ılık su koyularak 10-15 dk. oturulmalı, tuvaletinizi tutmamalı, günde 4 litre şeklinde bol su içmeli, acılı ya da baharatlı gıdalar tüketmemeli ve sürekli yatar pozisyonda değil gün içinde aktif olarak hareket etmeniz gerekmektedir.

Fistül Ameliyatı Sonrası Cinsel İlişki Nasıldır?

Fistül ameliyatı sonrası cinsel ilişkinin nasıl ya da ne zaman olacağıyla ilgili gerekli bilgiler, fistülün yeri, durumu ve kişinin genel sağlığına bağlı olarak değişkenlik göstermektedir.

Fistül Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Fistül ameliyatı lazerle ya da cerrahi işlemle yapılmak üzere ikiye ayrılmaktadır. Cerrahi işlem; anestezili hastanın makatının açılıp içeriye su verilerek fistülün yeri ve gittiği yer belirlenerek işlemin yapılması, lazerle tedavi ise fistülün durumuna ve gelişimine bağlı olarak yapılmaktadır.

Fistül Belirtileri Nelerdir?

Kabızlık, ağrılı idrar, makatta kızarıklık, kaşınma ve yanma, ateş, makat ve çevresinde ağrı ve şişkinlik gibi belirtiler fistül hastalığının belirtileri arasında görülmektedir.

Fistül Bakımı Nasıldır?

Fistül bakımı bol su içerek, doktorun önergeleri doğrultusunda yapılmalıdır.

Fistül Çeşitleri Nelerdir?

Fistül vücudun herhangi bir bölgesinde görülebilmektedir. Fakat en sık görüneni kalın bağırsak ve anüstür. Fistüllere 3 çeşit olarak bakılmaktadır. Bunlar; anal fistüller, idrar yolu fistülleri ve diğer fistüllerdir.

Fistül Drenajı Nedir?

Fistül drenajı; fistül içinde oluşmuş mevcut apsenin cerrahi işlemlerle boşaltılması durumudur.

Fistül Enfeksiyonu Belirti ve Bulguları?

Fistül hastalığının belirtileri arasında makatta ağrı, acı ve yanma, kaşıntı, oturamama, kabızlık, ateş, idrar yağarken ağrı ve yanma bulunmaktadır.

Fistül Ve Hemoroid Farkı Nedir?

Hemoroit, kalın bağırsağın makattan dışarı çıkması iken, Fistül organlar veya organ ile doku arasında bir kanal oluşmasıdır.

Fistül Hastalığına Ne İyi Gelir?

Fistül hastalığına nelerin iyi geleceği, fistülün yerine, iltihap durumuna bağlı olarak değiştiğinden kişinin bir uzmanla görüşmesi gerekmektedir.

Fistül Hastalığına Hangi Bölüm Bakar?

Fistül hastalığına genel cerrahi bölümü bakmaktadır. 

Fistül İyileşir Mi?

Fistül hastalığının kendiliğinden iyileşme oranı çok düşüktür. Fakat ameliyat ve doktorunuzun önergeleri doğrultusunda büyük ölçüde iyileştiği görülmüştür,


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Fistül