Fallop Tüpü

fallop-tupu

Fallop tüpleri kadınlardaki üreme organlarından biridir. 2 tanedir ve rahimden yumurtalıklara doğru uzanır. Rahim tüpü olarak da bilinen fallop tüpleri yumurta ve spermin döllendiği kanalcığın adıdır. Yaklaşık 10 cm uzunluktadırlar. Fallop tüplerinin rahmin her iki yanından uzanan, yumurtalık bölgesinde birleşen birer tüp olduğu bilinir. Fallop tüpü, yumurtanın rahim boşluğuna gönderdiği ve bu boşluktan da spermin yol kat etmeye çalıştığı bilinmektedir. Kısırlığın en sık rastlanan nedenlerinden biri de fallop tüplerinde bulunan tıkanıklık olarak belirtildiği bilinmektedir.

Fallop Tüpleri Nedir?

Kadınlarda rahimden yumurtalıklara doğru uzanan 10’ar cm uzunluktaki kanalcıklardır. Döllenme burada gerçekleşir.

Fallop Tüpleri Bağlatmak?

Fallop tüpü bağlatmak doğum kontrol yöntemlerinden biridir. Bu yöntem sayesinde hamilelik tamamen engellenir. Geri dönüşü yoktur. Bu sebeple tüpler bağlanmadan önce eşlerin imzalı onayı gerekir. Genel anestezi yapılarak laparoskopi ile tüpler bağlanır. Çok etkili bir doğum kontrol yöntemidir.

Fallop Tüpleri Ne İşe Yarar?

Fallop tüpleri rahmin yanlarından yumurtalıklara doğru uzanır ve cinsel ilişki olduğunda sperm ile yumurta burada döllenir.

Fallop Tüpleri Olmadan Hamile Kalınır Mı?

Bazı durumlarda tüplerin alınması gerekebilir. Tüplerden ve yumurtalıklardan birisinin alınması durumunda hamile kalma şansı hala vardır. Ancak tüplerin ve yumurtalıkların her ikisi de alınmışsa hamile kalmak mümkün değildir.

Fallop Tüpleri Açılır Mı?

Fallop tüpleri genital enfeksiyonlar, endometriozis, tüberküloz, dış gebelik gibi bazı problemlerden dolayı tıkanabilir. Hamileliği önlediği gibi bazı hastalıklara da sebep olabilir. Ancak bunun tedavisi mümkündür. Cerrahi operasyonlarla ve laporoskopik yöntemlerle tüpler açılabilir. Hatta bu sebeple hamile kalamayan hastalara tüp bebek tedavisi de önerilir.

Fallop Tüplerinin Açılması İçin Bitkisel Tedavi?

Tıkalı olan fallop tüplerinin açılması için brokoli kürü yapılabilir. Brokoli kaynayan suya atılır ve bu su her öğünden önce aç karnına içilir. 

Fallop Tüpleri Doğuştan Kapalı Olursa Ne Olur?

Fallop tüplerinin tıkanık olması kısırlığa neden olur. Bunun belirtileri adet ağrılarının çok yoğun olması ve kasık ağrılarıdır. Rahim filmi ile teşhis edilir. 

Fallop Tüplerinin Görevi Nedir?

Sperm ve yumurta fallop tüplerinde döllenir. Fallop tüplerinin görevi spermlerin yumurtaya ulaşmasını sağlar.

Fallop Tüpleri Genişlemesi Nedir?

Fallop tüplerinin içi sıvı ile dolar ve genişler. Buna hidrosalpenks denir. Bunun sebebi fallop tüplerinin tıkanık olmasıdır. Tüpler tıkandığı için döllenen yumurtanın beslenmesi için gereken sıvı tüplerde birikir. Bunun tedavisi tüplerin laparoskopi ile açılmasıdır.

Fallop Tüpleri Neden Ağrır?

Fallop tüplerinde tıkanıklık olması, enfeksiyon olması ve yapışıklık olması ağrıya neden olabilir.

Fallop Tüpleri Nerede Olur?

Fallop tüpleri rahimden yumurtalıklara doğru uzanır.

Fallop Tüpleri Neden Şişer?

Fallop tüplerinin tıkanmasından dolayı içindeki sıvı birikir ve tüplerin genişlemesine neden olur.

Fallop Tüpleri Neden Alınır?

Fallop tüpleri tıkanır ve genişlerse hamile kalmak zorlaşır. Hamile kalınsa bile fallop tüpündeki sıvı bebeği etkiler ve zarar verebilir. Bu sebeple fallop tüpleri cerrahi operasyonla alınır.

Fallop Tüplerinin Uzun Olması?

Fallop tüpleri yaklaşık 10 cm uzunluğundadır.

Fallop Tüpleri Yapışıklığı Nedir?

Enfeksiyonlardan veya rahimdeki herhangi bir hastalıktan ötürü fallop tüpleri yapışabilir. Böylece kısırlık yani gebe kalamama durumu ortaya çıkar.


Fallop Tüpü hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Fallop Tüpü