Dupuytren Kontraktürü Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

(Dupuytren Kontraktürü)

dupuytren-kontrakturu-tedavisi-nasil-olmalidir

Dupuytren Kontraktürü Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Dupuytrenm kontraktürünün ele verdiği hasra bakılarak kortizon tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi yöntemi bu hastalıkta ilk akla gelendir. Fakat deformite olarak bakıldığında fizik tedavisi ve cerrahi işlemde yapılabilecek tedavi işlemleri arasında yer almaktadır.

Ortopedik rahatsızlıklar kategorisinde yer alan dupuytren kontraktürü, özellikle el ve avuç içinde, erkek bireylerde ise peniste görülebilen bir rahatsızlıktır. Bahsedilen bölgelerde ki cilt yapısının altında yer alan fasia katmanı bu hastalığı var olduğunda kalınlaşmaya başlar. Eski zamanlardan bu yana görülen bu rahatsızlık sonucunda kişilerin tendonlarında yapışıklıklar meydana gelmektedir. Bu hastalık açısından risk faktörü bulunduran kişiler genellikle kırk yaş üstü erkek bireyler, alkolizm hastaları ve diyabet hastalarıdır. Sinsi seyirli olan bu hastalık yüzünden özellikle eller hareket etme yetisini kaybeder.

Dupuytren Kontraktürü Nedir?

Dupuytren kontraktürü eski zamanlardan beri görülen, özellikle ellerde ve peniste olma sıklığı fazla olan, bir cilt altı dokusu kalınlaşmasıdır. Bu sayede kişilerin cilt altında ki dokular kalınlaşarak kişilerin ellerinde şekil bozukluğuna sebebiyet vererek, elin işlevini kaybetmesine neden olmaktadır.

Dupuytren Kontraktürü Tedavisi Nasıl Yapılır?

Özellikle ellerde oluşan bu tendon yapışıklığı kişilerde el hareket kaybına neden olacağından dolayı kortizon tedavisi, cerrahi işlem ve fizik tedavi önerilir.

Dupuytren Kontraktürü Bitkisel Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Önerilen ya da bulunan herhangi bir bitkisel tedavi söz konusu olmadığından dolayı, hekimlerin önerisi olan tedavi şekillerine riayet edilmelidir.

Dupuytren Kontraktürü Ameliyatla Geçer Mi?

Deri altında fasia bölgesinin yapışıklığı sonucunda istemsiz kasılmaya neden olan bu hastalık ameliyatla tedavi edilebilir fakat ameliyat sonrası tekrarlama riskine bağlı olarak önerilen tedavi ve kontrol süreci dikkate alınmalıdır.

Dupuytren Kontraktürü Nedenleri Nelerdir?

Elde kasılmalara neden olan bu hastalık, herhangi bir nedene bağlanmamaktadır. Fakat bazı hastalıklara sahip bireylerde görülme olasılığı oldukça yüksektir. Bu hastalıklar ise halk arasında sara olarak bilinen epilepsi, siroz, şeker hastalığı ve tiroid olarak gösterilebilir.

Dupuytren Kontraktürü Ameliyatsız Tedavisi Mümkün Mü?

Evet. İleri derece bir kasılma ve elde şekil bozukluğuna neden olmamış ise bu hastalığın kortizon tedavileri ile üstesinden gelinmesi mümkündür. Sinsi seyirli ilerlemesi nedeni ile geç fark edilmesi durumunda ameliyat gerekebilir.

Dupuytren Kontraktürü Tedavisi Nasıl Olmalıdır?

Dupuytrenm kontraktürünün ele verdiği hasra bakılarak kortizon tedavisi uygulanabilir. Bu tedavi yöntemi bu hastalıkta ilk akla gelendir.  Fakat deformite olarak bakıldığında fizik tedavisi ve cerrahi işlemde yapılabilecek tedavi işlemleri arasında yer almaktadır.

Dupuytren Kontraktürü Belirtileri Nelerdir?

Dupuytren kontraktürü söz konusu olduğunda görülebilecek belirtiler arasında ‘ el parmakları iç tarafa doğru bükülme, işle-v kaybı, bir nesneyi tam manası ile kavrayamama’dır.

Dupuytren Kontraktürü Hangi Bölüm Bakar?

Ortopedi ve Fizik Tedavi ve Rehablitasyon poliklinikleri dupuytren kontraktürü ile yakından ilgilenmektedir.

Dupuytren Kontraktürü Egzersizleri Nasıl Olmalıdır?

Açma germe işlemi ile yapılan egzersizler, dupuytren kontraktüründe etkilidir.

Dupuytren Kontraktürü Risk Faktörleri Nelerdir?

Genetik yatkınlıklar, diyabet hastalığı, epilepsi hastalığı, karaciğer hastalıkları, epilepsi hastalıkları, tiroid problemleri ve alkolizmin dupuytren kontraktürü için risk faktörü oluşturabileceği biliniyor.

Dupuytren Kontraktürü Hangi Hastalıklarda Görülür?

Sara olarak bilinen epilepsi, tip 1 diyabet, tip 2 diyabet ve tiroid rahatsızlıkları, özellikle de alkolizm sonucunda görülmesi riski fazladır.

Dupuytren Kontraktürü Neden Olur?

Eski çağlardan beri görülen bu rahatsızlığa neden olan faktörler günümüz modern tıbbında halen açıklığa kavuşamamıştır.

Dupuytren Kontraktürü Sebepleri Nelerdir?

Net bir sebebi olmayan, kaynağı belli olmayan fakat genetik yatkınlıklarla da karakterize bir hastalıktır.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Dupuytren Kontraktürü