Doopler Ultrasonografi Nasıl Yapılır?

(Doopler Ultrasonografi )

doopler-ultrasonografi-nasil-yapilir

Doopler Ultrasonografi Nasıl Yapılır?

Hasta sedyeye uzanır ve görüntülenecek bölgeyi açıkta bırakır. Bölgeye jel sürülür ve prob cilde bastırılır. Böylece görüntüler ortaya çıkar.

Normal ultrasonda ses dalgaları vardır ancak kan akışı görünemez. Kan akışıyla le ilgili bir bilgi normal ultrasonda edinilemez. Ancak Doopler Ultrasonografide kan akışı ölçülebilir. Ana arter ve damarlardaki kan akış miktarı ölçülebilir. Doopler Ultrasonografi acı vermeyen ve kısa süreli bir işlemdir. Hemen sonuç verir. Boyun, bacaklar ve kollardaki damar tıkanıklarının neden odluğu kan akışındaki problemlerin fark edilmesini sağlar. Genelde vasküler ve kardiyak incelemeler için kullanılır. Ancak gerekli durumlarda gebe kadınlarda da uygulanır. Böylece anne ve bebeğin kan akışı gözlemlenebilir. 

Doopler Ultrasonografi Nedir?

Damartıkanıklarını ve kan akışını gözlemlemeyi sağlayan ultrason türüdür. Vasküler ve kardiyak incelemeler için kullanılır. Bazı durumlarda ise anne adaylarının ve bebeklerin kan akışını ölçmek için kullanılır.

Doopler Ultrasonografi Nasıl Çekilir?

 Öncelikle Doopler Ultrasonografi yapılacak bölgenin açık olması gerekir. o bölgede takı,toka, metal hiçbir şeyin olmaması gerekir. ardından hasta sedyeye uzanır. Karın veya göğüs görüntülenecekse hasta sırtüstü yatar. Kollar ve bacaklar görüntülenecekse baş kaldırılır ve kollar bacaklar dışarı doğru döndürülür. Hamile kadınlarda sırtüstü veya sol tarafa doğru yatırılır. Görüntülenecek yerlere jel sürülür. Daha sonra prob cilde bastırılır ve görüntüler izlenir.

Doopler Ultrasonografi Fiyatları? 

Doopler Ultrasonografi fiyatları 400 lira ile 700 lira arasında değişmektedir.

Doopler Ultrasonografi Nasıl Yapılır?

Hasta sedyeye uzanır ve görüntülenecek bölgeyi açıkta bırakır. Bölgeye jel sürülür ve prob cilde bastırılır. Böylece görüntüler ortaya çıkar.

Doopler Ultrasonografi Aç Karnına Mı Yapılır?

Doopler Ultrasonografi için hastaların 8-10 saat aç kalmaları gerekmektedir.

Doopler Ultrasonografi İle Normal Utrason Arasındaki Fark Nedir?

Doopler Ultrasonografi kan akışında azalma olduğunda, damar tıkanıklığının bulunmasında, anevrizamaların bulunmasında, venöz yetmezliğinde, kalp ile ilgili problemlerin bulunmasında, ateroskleroz bulunmasında, varislerin bulunmasında, böbrek ve karaciğer nakli sonrasında olabilecek problemlerin bulunmasında, karında, dalakta, pankreasta kan akış sorunlarının bulunmasında, fetüs ve anne sağlığının değerlenmesinde, anormal damarların bulunmasında kullanılır. Normal ultrason vücudun içindeki organ ve dokuların incelenmesi için yapılır. Ses dalgaları vardır ama kan akışının olduğu görülemez.

Doopler Ultrasonografi Bebeğe Zararlı Mı?

Doopler Ultrasonografinin bebeğe bir zararı olmaz.

Doopler Ultrasonografi Çeken Hastaneler?

İstanbul Kolan İnternational Hastanesi, Ankara Özel 100. Yıl Hastanesi, İzmir Medical Park Hastanesi, Bursa Özel Medical Park Hastanesi, Eskişehir Özel Acıbadem Hastanesi, 

Doopler Ultrasonografi Yapan Devlet Hastaneleri?

Kocaeli Devlet Hastanesi, Antalya Manavgat Devlet Hastanesi

Doopler Ultrasonografi Gebeliğin Hangi Haftasında Yapılır?

Doopler Ultrasonografi gebeliğin 18.-22. haftalarında yapılabilir.

Doopler Ultrasonografide Nelere Bakılır?

Doopler Ultrasonografide bacaklara, kollara, kalbe, varisli damarlara, böbrek ve karaciğere, fetüs ve plasentaya bakılır.

Doopler Ultrasonografi Kaç Dakika Sürer?

Doopler Ultrasonografi ortalama 30 dakika veya 1 saat sürer.

Doopler Ultrasonografi Sonucu Ne Zaman Çıkar?

Doopler Ultrasonografi sonucu 20-30 dakika içinde çıkar.

Gebelikte Doopler Ultrasonografi Zararlı Mı?

Gebelikte Doopler Ultrasonografi anne adayına veya bebeğe bir zarar vermez. 


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Doopler Ultrasonografi