Doğum Sancısı Gelirse Ne Yapmalı?
(Doğum Sancısı)
Doğum Sancısı Gelirse Ne Yapmalı?
9 ay 10 günlük süren bir maratonun ardından, doğumun yaklaşmasının bir habercisi olarak doğum sancısı, her anne adayında farklı türlerde görülür. Zaman zaman yalancı sancı olarak bilinen kasılmalarla karıştırılmamalıdır. Kısa süren bu kasılmalar düzensizdir fakat doğum sancısı oldukça senkronize bir şekilde ilerler. Şiddetli olmasının yanı sıra uzun sürelidir. Bu durum oldukça normaldir ve rahim ağzının açılmasına da katkı da bulunur.
Doğum Sancısı Nasıl Olur?
Doğum sancısı, annenin tamamladığı hamilelik süresi sonrasında hissettiği, şiddetli, ağrılı ve uzun süren kasılmalardır. Aynı zamanda anneyi oldukça rahatsız etmektedir.
Doğum Sancısı Gelmesi İçin Ne Yapmalı?
Doğumu hızlandırmak için denen pek çok yöntem bulunmaktadır. Bunlardan en bilinenleri ise banyo yapmak, yürüyüş yapmak, rahatlatıcı çaylar içmek ise doğum sancısının gelmesi ve doğumun kolaylaşması için oldukça geçerli sebeplerdir.
Doğum Sancısı Belirtileri Nelerdir?
On dakikada bir şiddetlenen kasık ağrısı, adet sancısına benzer bir kasılma, vajinaya uygulanan baskılar, ağrının hiçbir şekilde geçmemesi, doğumun belirtisi olan sancıdan kaynaklanmaktadır.
Doğum Sancısı Nasıldır?
Doğum sancısının bir insan vücudunda görülebilecek en şiddetli ağrı olduğu hem yaşayanlar hem de uzmanlar tarafından savunulan yaygın bir görüştür. Sık ve şiddetli iken aynı zamanda da kişiler ne yaparsa yapsın hangi pozisyona geçerse geçsin, şiddeti azalmamaktadır.
Doğum Sancısı Ne Kadar Sürer?
Doğum sancısı minimum 1 gün sürmekle birlikte, her on dakikada bir geri gelir.
Doğum Sancısı Adet Sancısı Gibi Mi?
Doğum sancısı karnın alt kısmında ve pelviste gerçekleşeceği için adet sancısına benzetilebilir. Fakat bu sancı adet sancısına oranla kat be kat fazladır.
Doğum Sancısı Azalır Mı?
Doğum sancısı azalmaz aksine şiddetlenerek devam etmektedir. Bunun sebebi ise artık doğumun başlayacak olmasıdır. Dolayısı ile doğum gerçekleşene kadar sürmesi bu durumun olağan akşına uygundur.
Doğum Sancısı Belden Mi Başlar?
Karından başlayan bu ağrı ve kasılmalar bele olması gerekenden fazla yük bindirir. Bebeğin mevcut ağırlığı ve sancıların sıklığı dolayısı ile bel ağrısı yaşanması oldukça normaldir.
Doğum Sancısı Başladığında Bebek Hareket Eder Mi?
Bebeğin hareket halinde olması ya da olmaması, doğum sancısı çekilmeye başladığı anda yapılacak ultrasonografik muayene ile belirlenir. Bu durum bebeğin uykuda olması ile de ilintilidir.
Doğum Sancısı Gelirse Ne Yapmalı?
Doğum sancısının gelmeye başlaması ile birlikte anne adayları ilk önce bulundukları pozisyonu değiştirmeliler. Daha sonra iyi ve güzel çağrışımlar yapan düşüncelere odaklanmalılar. Nefes egzersizi yapmak da kişiyi oldukça rahatlatacağından dolayı buna önem vermeliler.
Doğum Sancısı Hangi Sıklıkta Olur?
Doğum sancısı minimum her on dakikada bir olmak üzere, senkronize bir şekilde gelmektedir.
Doğum Sancısı Kasıkta Mı Başlar?
Karnın alt kısmında başlamak ile birlikte kasıkta ve belde de ağrılara neden olacaktır.