Disleksi Unutkanlık Yapar Mı?

(Disleksi)

disleksi-unutkanlik-yapar-mi

Disleksi Unutkanlık Yapar Mı?

Unutkanlık, disleksinin klasik belirtileri arasında yer alabilmektedir.

Disleksi özellikle ilkokul çağlarında fark edilebilen bir nörolojik rahatsızlıktır. Halk arasında oldukça nadir görülen bu rahatsızlık kelime çözümleme bozukluğu olarak da nitelendirilebilir. Pek çok dahi de de görülebilen bu rahatsızlığın zeka geriliği ile karıştırılabildiği bilinse de esasında zeka ile bir geriliği bulunmamaktadır. Disleksi aynı zamanda en kısa tabiri ile öğrenme güçlüğü olarak da ifade edilebilir.

Disleksi Olan Ünlüler Kimler?

Disleksi ile mücadele eden ünlü isimler arasında ‘ Walt Disney, Einstein, Bill Gates, Leonardo Da Vinci’ gibi isimler de yer alıyor.

Disleksi Hastalığı Nedir?

Disleksi özellikle küçük yaşlarda görülmeye başlanan bir çözümleme bozukluğudur. Bir nörolojik rahatsızlık olarak da bilinen disleksi de özellikle okuma esnasında kelimeler birbirine karışır, harfler yer değiştirir ve bu durum okumayı zorlaştırır. Öğrenme bozukluğu olarak da ifade edilebilen bir durumdur.

Disleksi Belirtileri Nelerdir?

Disleksinin en belirgin özellikleri arasında ‘çocuklarda geç konuşma, kendini ifade etmekte zorlanma, kelimelerin sırasını karıştırma, sıralama yapamama, hecelemede sorun yaşama’ yer alabilir.

Disleksi Çocuğun Özellikleri?

Disleksi rahatsızlığından muzdarip çocukların genel özellikleri arasında ‘konsantrasyon güçlüğü, hafızada zayıflık, çalan bir müzikte ritim tutturamama’ yer alır. Buna ek olarak bu rahatsızlığa sahip çocukların aşırı meraklı oldukları da bilinen bir durumdur.

Disleksi Doğuştan Mıdır?

Bir öğrenme bozukluğu ya da karmaşa olarak da bilinen disleksinin doğuştan bir rahatsızlık olarak bildiği yapılan araştırmalar doğrultusunda onaylanmıştır.

Disleksi Genetik Mi?

Yapılan genetik araştırmalarına göre bu rahatsızlığın genetik genle ile olan uyumundan bahsedilir fakat yüzde yüz genetiktir denilemez.

Disleksi Geçer Mi?

Disleksi nörolojik bir problem olmasına rağmen herhangi bir ilaç tedavisi bulunmamakta, bunun yerine çocuklar için özel eğitim verilerek tedavisi yapılmaktadır. Dolayısı ile iyi bir eğitim ve şefkat ile dislektik çocukların bu problemden zaman içerisinde kurtulacağı ön görülür.

Disleksi Hastalık Mıdır?

Kimi kaynaklara göre nörolojik bir rahatsızlık olarak bilinse de; genel anlamda bir öğrenme bozukluğundan bahsetmek mümkündür.

Disleksi Kimlerde Görülür?

Disleksi hem okul öncesi yaş aralığı denilen erken çocukluk döneminde, hem de ilkokul çağlarında ki çocuklarda görülebilmektedir. Ayrıca ailesinde öğrenme güçlüğü bulunan kişilerde de görülme olasılığı oldukça fazladır.

Disleksi Sonradan Olur Mu?

Disleksinin doğuştan gelen bir rahatsızlık olması dolayısı ile sonradan gelişmesi mümkün değildir.

Disleksi Ne Şekilde Fark Edilir?

Çocuğun hiperaktivitesi, aşırı hareketli ve meraklı olması, okulda mutsuz olması, verilen ödevleri yapmak istememesi gibi durumlarla fark edilmesi mümkündür.

Disleksi Unutkanlık Yapar Mı?

Unutkanlık, disleksinin klasik belirtileri arasında yer alabilmektedir.

Disleksi Zihinsel Engel Midir?

Disleksi zihinsel bir engel olarak zannedilse de aslında durum pek de böyle değildir. Burada zihinsel bir gerilik, bir kusurdan söz edilmez.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Disleksi