Diş Çürümesi
Ağız ve dişler vücutta en fazla hijyenine dikkat edilmesi gereken yerlerdir. Sık sık ağız içine besin alıyor olmak, bu ortamın sağlıklı kalmasının önüne geçmektedir. Düzenli ve yeteri kadar diş fırçalamamak, dişlerin çürümesine ve diş minesinin zarar görmesine neden olmaktadır. Diş vücutta kendini yenileyemeyen bir organ olması dolayısı ile diş kayıpları, bir ömür boyu problem haline gelecektir. Hem görüntü bozukluğuna neden olması, hem ağrıya neden olması hem de başka hastalıklara davetiye çıkarması açısından diş sağlığı önemsenmelidir. Sıklıkla bakımları yapılmalı ve herhangi bir çürüme durumda çürük derinleşmeden tedavisi yapılmalıdır.
Diş Çürümesi Neden Olur?
Yoğun nişastalı gıdaların tüketimi, şeker oranı yüksek besinleri sık sık tüketmek ve yeteri kadar diş temizliğine önem vermemek diş yüzeyinde bulunan plakların aşınmasına, dolayısı ile de çürümelere neden olabilmektedir.
Diş Çürümesine Ne İyi Gelir?
Diş çürüdükten sonra yapılması gereken tek şey çürüğün temizlenmesi ve yerine dolgu yaptırılmasıdır. Kendini tamir edemeyen bir yapı olduğu için çürüme gerçekleştikten sonra çürüğün daha da derinleşmemesi sağlanmalıdır.
Diş Çürümesi Nasıl Engellenir?
Düzenli diş fırçalama, flor bakımından zengin diş macunu kullanma, şekerli besinleri daha az tüketmek çürüğün engellenmesinde önemli bir rol oynamaktadır.
Diş Çürümesi Belirtileri Nelerdir?
Diş çürümesinin en önemli belirtisi diş yüzeyinde görülen siyah*kahverengi lekelenmelerdir. Bunun dışında hassasiyet, diş ağrısı ve ağızda tat değişiklikleri de önemli birer belirtilerdir.
Diş Çürümesi Genetik Mi?
Yapılan araştırmalara göre diş çürümelerini çok büyük bir çoğunluğu genetik yatkınlık ile ilgilidir. Bu araştırma Konya’da bulunan Selçuk Üniversitesi tarafından yapılmıştır.
Diş Çürümesi Nasıl Geçer?
Evde ve doğal yöntemlerle diş çürümesini geçirmenin bir yolu bulunmamaktadır. Mutlaka bir diş hekimi ziyaret edilmelidir.
Diş Çürümesi Hangi Mineral Eksikliğinde Görülür?
Flor isimli mineralin eksikliği diş çürümesinin başlıca kaynağı olarak gösterilmektedir. Bunun için flor içeriği yüksek olan diş macunu tercih edilmelidir.
Diş Çürümesi Ağız Kokusu Yapar Mı?
Diş çürümesi ağız içerisinde önüne geçilemeyecek bir kokuya neden olmaktadır. Yalnızca bu çürüğün temizlenmesi sonrasında koku kaybolmaktadır.
Diş Çürüğü Boğaz Enfeksiyonu Yapar Mı?
Tedavi edilmeyen diş çürükleri vücudun diğer bölgelerinde de hasara neden olabilmektedir. Dolayısı ile bademcik enfeksiyonu yapabileceği de bilinir.
Diş Çürüğü Crp Yükseltir Mi?
Diş çürüğü olanlarda crp değerinin hep yüksek seyrettiği bilinir. Dolayısı ile crp değeri yüksek olan bireyler, ilk önce ağız ve diş sağlığına özen göstermelidirler.
Diş Çürümesi Durdurulabilir Mi?
Yapılacak rutin kontrollerle birlikte çürümeler erken far edilir. Erken teşhis her durumda olduğu gibi burada da önem taşır. Çürümenin fark edildiği anda yapılacak ozon tedavi ile birlikte bu çürüme ilerlemeden durdurulabilir.
Diş Çürükleri Fırçalayarak Geçer Mi?
Diş çürükleri geliştikten sonra diş fırçalamak fayda etmemektedir. Fakat gereken tedavi yapıldıktan sonra düzenli fırçalama eylemine devam edilmelidir.
Diş Çürümesi Hangi Organları Etkiler?
Bademcikler, böbrekler ve karaciğer, diş çürüğünden en çok etkilenen organlardır.