D Vitamini Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

(Cilt Lekeleri)

d-vitamini-cilt-lekelerine-i-yi-gelir-mi

D Vitamini Cilt Lekelerine İyi Gelir Mi?

Güneşte bol miktarda bulunan D vitamini cilt lekelerine iyi gelir. Günlük yaşamda D vitamini alabileceğimiz kaynak ise patates ve kahvaltılık gevreklerdir.

Cilt lekeleri, çocukluk çağından başlayabilen, gençlikte, gebelik dönemlerinde ve yaşlılıkta kişinin karşılaşabileceği problemlerden biridir. Bazen güneşin zararlı etkilerinden kurtulmak günlük yaşam içerisinde çok fazla mümkün olmayabiliyor. Tabi yalnızca güneşle ilgili bir problem olduğunu düşünmek de çok doğru bir düşünce şekli değildir. Güneşin yıkıcı etkilerinden çok gebelikle birlikte değişmeye başlayan hormon eşitsizliklerinden, ergenlik döneminden kalma baş belası sivilce ve aknelerden kaynaklanması son derece olağandır.


Bazen de biz kendimizi dış faktörlere karşı ne kadar korursak koruyalım, doğduğumuz an ile birlikte engel olamayacağımız değişiklikler de ömrümüz boyunca bizimle gelecektir. Aile ve genetik faktörlerin etkisi de azımsanmayacak kadar fazla olabilir. İstenmeyen cilt lekeleri sosyal yaşamımızı etkileyecek düzeye geldiğinde, kendimize olan güvenimizi yitirdiğimizde hemen kozmetik ürünlere koşmak yerine tıbbi olarak çareler aramak daha kabul edilebilir olacaktır. Tıbbi yönden deva

aramak aslında sadece bir leke olarak geçiştirdiğimiz izlerin altında yatan kötü huylu tümörlere ulaşmamızı bile sağlayabilir. Erken teşhis ve tedavi her konu da olduğu gibi bu noktada da gerçekten hayati bir önem taşır.

Cilt Lekelerine Ne İyi Gelir?

Elbette cilt lekelerine müdahale doktor kontrolünde yapılması en doğru seçimdir. Fakat bazı doğal yöntemlerin de iyi geldiği düşünülmekte. Bunlar arasında aloe vera, sülük tutturma, salatalık kabuğu gibi yöntemler de tavsiye edilen yöntemler arasında yer alıyor.

Cilt Lekeleri İçin Hangi Maskeler Kullanılmalı?

Cilt lekelerine savaş açan pek çok insanın kullandığı maskeler mevcuttur. Bunlar arasında 1 çay kaşığı limon ve 2 çay kaşığı balla hazırlayabileceğiniz limon maskesi oldukça etkili bir yöntemdir. Bunun haricinde çiğ yumurtanın beyaz kısmıyla yapılan maskeler de mevcuttur. Kozmetik sektörünün önerdiği bazı maskeler de tüketime sunulmuştur.

Cilt Lekeleri İçin Krem Kullanılır Mı?

Evet, doktorunuzun ve ya eczacınızın önerdiği kremleri kullanmanızda herhangi bir sakınca söz konusu değildir. Eczanelerden kolaylıkla satın alabileceğiniz; 'madecassol, expigment, fito krem, nadixa krem' gibi kremler kullanılabilir. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli husus ise doktorunuzun bu kremleri size reçete ediyor olmasıdır.

Cilt Lekelerine İyi Gelen Yağlar Hangileri?

Birazdan önereceğimiz yağlar cilt lekelerini gidermekle beraber aynı zamanda cildinizin sıkılaşmasına da fayda sağlar. Bu yağlar; 'buğday yağı, biberiye yağı, jojoba yağı, zeytinyağı, susam yağı' olarak örneklendirilebilir.

Cilt Lekelerine Sülük İyi Gelir Mi?

Alternatif tıbbın en önemli seçeneği haline gelmiş sülük tutturma kimi hekimler tarafından önerilse de hekim dünyasının önemli bir kısmı buna karşı çıkmakta. Kullanıcılardan gelen yorumlara göre ise

kimi hastalar iyi geldiğini ifade etmiş, kimileri ise herhangi bir etki görmediğini belirtmiştir.

Cilt Lekeleri Neden Olur?

Cilt lekeleri genelde ergenlikte başlayan sivilcelenme sorunuyla başlar. Hemen arkasından gelen süreçte ise gebelik, bilinçsiz güneşlenme gibi faktörler takip eder. Bu durumların haricinde ise genetik faktörlerin yıkıcı etkisi yadsınamaz.

Cilt Lekeleri İçin Lazer Tedavisi Nasıl Olur?

Lazer tedavisi yoğunlaştırılmış ışık demetinin lezyonlu belgeye iletilmesiyle yapılır. Çoğunlukla başarıya ulaştığı bilinir ve koyu tenli kişilerde daha büyük etki gösterir.

Cilt Lekeleri Tedavisi Nasıl Yapılır?

Cilt lekeleri tedavisi için doğal yöntemler, değerli yağlar kullanılır. Fayda görülmediğinde doktorunuzun önerdiği kremler ve ilaçlar yeterli olacaktır. Herhangi bir fayda görülmediğinde ve lekelerin karakteristik özellikleri değiştiğinde patolojik incelemeler yapılır. Gerekli görüldüğünde lazer tedavisine başvurulabilir. 

Cilt Lekeleri İçin Soğan Suyu İyi Gelir Mi?

Soğan suyu, yağlar ve bitkiler gibi doğal yöntem arayışlarındandır. Bilimsel olarak yüzde yüz iyi sonuç alındığı söylenemez.

Cilt Lekeleri Aloe Vera İyi Gelir Mi?

Aloe vera içeriğinde barındırdığı zengin değerlerle evde kullanılan ekonomik bakım ürünlerindendir. Kullanılması önerilir fakat etkinliğinin boyutu ispat edilmemiştir.

Cilt Lekelerine Aspirin Kullanılır Mı?

Aspirin cilt lekeleri tedavisinde kullanılırken maske formuna getirilir. Güneş lekelerine iyi geldiği iddia edilen maskenin tarifini sizlerle paylaşalım. 3 adet aspirin ve yarım limon suyunu karıştırın. Eriyen aspirinin hemen ardından karışımın içerisine bal, yoğurt ve karbonat ilave ederek iyice karıştırın. Karışımı peeling yapar gibi yüzünüze uygulayın.

Cilt Lekeleri Beyazlatma Nasıl Olur?

Cilt beyazlatma için internette dolaşan pek çok tarif ve teknik mevcut. Bunlar arasında yoğurt, bal badem maskesi, pirinç suyu patates gibi doğal yöntemler tercih edilir.

Cilt Lekeleri İçin Hangi Doktora Gidilmeli?

Cilt lekeleri için hastanelerde başvurulması gereken alan dermatoloji polikliniğidir. 

Cilt Lekeleri Geçer Mi?

Cilt lekeleri doğal yöntemler ve uyumlu hekim-hasta ilişkisi ile beraber yürütüldüğünde olumlu sonuçlar alınabilir.

Cilt Lekelerine Havuç Yağı İyi Gelir Mi?

Havuç yağı içerdiği enzimlerle yoğun pigmentli bölgeyi arındırıcı etkiye sahiptir. Tıbbi olarak herhangi bir açıklaması yoktur.

Cilt Lekelerine Işın Tedavisi Uygulanır Mı?

Cilt lekelerine lazer tedavisi uygulanmakla beraber iyi gelen diğer bir yöntem de ışın tedavisidir. Fotobiyodinamik adı verilen bu yöntemle cilt yapısı ve pigmentlerde onarım sağlanabilir.

Cilt Lekeleri İçin Isırgan Otu Kullanılır Mı?

Isırgan otu akne ve sivilcenin vermiş olduğu cilt lekelerine iyi gelir. Ciltte oluşan lekelerin giderilmesinde arındırıcı tonik olarak kullanılan ısırgan otu kozmetik endüstrisine de ilham olmuş mucizevi bir bitkidir.

Bilimsel olarak henüz desteklenmemiş olsa da kullanıcıların önerdiği bir bitkidir.

Cilt Lekeleri İçin Ihlamur Kullanılır Mı?

Ihlamur da diğer tüm bitki türleri gibi cilt lekelerine savaş açarken kullanılır. Bilimsel bir kaynağı yoktur fakat kullanılması önerilir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Cilt Lekeleri