Capgras Sendromu

capgras-sendromu

Capgras sendromu psikolojik bir rahatsızlıktır.. Kişinin yanındaki insanların gerçek olmadığına ve kendisinin yerine başkalarının geçtiğine inanmasıdır. Şizofreninin bir belirtisi olarak da bilinir. Kişi kendine bir komplo kurulduğunu düşünür. çevresindeki insanların değiştiğini düşünür. Carpgras sendromunda hasta çevresindeki insanların yerine onlara çok benzeyen başka kişilerin girdiğini düşünür ve bu sanısal bozukluk olarak da sınıflandırılabilir. Az rastlanır bir durumdur. saf bir şekilde ortaya çıkar. Şizofreni veya organik psikozla birliktedir. Capgras sendromunun yanında psikotik depresyon da görülür. Araştırmalara göre buna organik ve psikodinamik nedenlerin bir arada olduğuna öne sürmüşlerdir. Capgras sendormu olan kişilerde saplantılı fikirler, uç, anlamsız fikirler, olur. Şizofrenin bir belirtisidir. Karşısındaki kişinin yüzünün aynı olduğunu ancak o kişi olmadığını düşünür. genelde kadınlarda daha çok görülür. 

Capgras Sendromu Nedir?

Capgras sendromu kişinin çevresindeki kişilerin yerine başkalarının girdiğini düşünmesi olarak tanımlanır. Psikolojik bir bozukluktur. Kişi saplantılıdır. Kendisine komplo kurulduğunu düşünür.

Capgras Sendromu İle İlgili Filmler Nelerdir?

Capgras sendromu ile ilgili Öteki (The double) filmi vardır. Bu filmde kişinin kendisine komplo kurulduğunu düşünmesi, çevresindeki kişilerin yerine başkalarının geçtiğini düşünmesi gibi konular işlenir.

Capgras Sendromu Nedenleri Nelerdir?

Capgras sendromunun nedeninin paryetal lob işlev bozukluğu olduğu bilinir. Bunun dışında beyin kanaması ve felç gibi travma yaşayan kişilerde de capgras sendormuna neden olduğu bilinir.

Capgras Sendromu Nasıl Tedavi Edilir?

Capgras sendromu çok önemli ve çok ciddi bir psikiyatrik bozukluktur. Kişinin aklını yitirmesine neden olabilir. Bu sebeple psikiyatriye başvurmak gerekir. Hastaya psikoterapi ve ilaç tedavisi uygulanır.

Capgras Sendromu Diğer Adı Nedir?

Capgras sendromu kişinin kendisinin ve çevresindeki kişilerin yerine başkasının geçtiğini düşünmesi olarak tanımlanır. Diğer adıyla kişilerin sahteleri ile değiştirildiğine inanma durumudur.

Capgras Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Capgras sendromunu belirtileri kişinin bazı anlamsız fikirlere saplantılı bir şekilde bağlı olması, her şeyi yapay ve sahte olarak görmesi, kendisinin yerine başkasının geçtiğini düşünmesi, çevresindeki kişilerin içine sahtekarların girmiş olduğunu düşünmesidir. Bu hastalar kendilerine bir komplo kurulduğunu düşünürler. Psikiyatriye başvurmaları gerekir.

Capgras Sendromu Kim Buldu?

Capgras sendromu yani kişilerin sahteleri ile değiştiğine inanma durumu ilk kez 1923 yılında Capgras ve ReboulLachaux tarafından bulunmuştur.

Capgras Sendromu Nasıl Oluşur?

capgras sendormunun pateyal lob işlev bozukluğundan dolayı ortaya çıktığı bilinir. Bunun dışında felç ve beyin kanaması geçirme de bu duruma neden olabilir.

Capgras Sendromu Şizofreni Mi?

Capgras sendromu yani kişilerin sahteleri ile değiştiğine inanma durumu psikolojik bir bozukluktur. Şizofreni ile karıştırılır. Şizofreninin bir belirtisidir.

Capgras Sendromu Tedavisi Var Mı?

Capgras sendromu yaşayan kişilerin derhal bir psikiyatriye başvurmaları gerekir. Tanı konulduktan sonra psikoterapi ve ilaç tedavisi uygulanır.

Capgras Sendromu hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Capgras Sendromu