Bursit Ameliyatı Nasıl Yapılır?
(Bursit)
Bursit Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Önemli ortopedi rahatsızlıklarından bir tanesi de bursittir. Şiddetli ağrılar ile senkronize olan bu rahatsızlık daha çok omuz bölgesinde ve diz eklemlerinde görülmektedir. İltihaplı şişliklerin meydana geldiği bu rahatsızlıkta hastaların hareket kabiliyeti oldukça kısıtlıdır. Erken dönemlerde iken müdahale edildiğinde, hareket kısıtlılıklarının önüne geçilebilmektedir. Bursit hastalığında ağrıya eşlik eden bir de yüksek ateş görülmektedir.
Bursit Nedir?
Bursit özellikle diz ve omuz eklemlerinde yer alan dokularda bulunan bursa isimli keseciklerin iltihaplanmasıdır. Görülen iltihabın ardından kişilerde şişliklerin meydana geldiği ve hareket kabiliyetinin oldukça sınırlandığı bilinmektedir.
Bursit Ameliyatı Nasıl Yapılır?
Bursit ameliyatı hem açık hem de kapalı halde yapılabilir. Bursit’in oluştuğu bölgelere ufak kesiler atılır. Hemen ardından ise iltihaplanan kesecikler çıkarılır. Hasta çok kısa süre içerisinde iyileşir.
Bursit İçin Hangi Doktora Gidilir?
Eklemlerde bulunan keseciklerin iltihaplanması olarak da bilinen bursit için ortopedi hekimine başvurulmalıdır.
Bursit Ağrısına Ne İyi Gelir?
Bursit ağrısı için kortizon içerikli ilaçlar kullanılabilmektedir. Buna ek olarak antibiyotik tedavisine de başlanabilir. İltihapların giderilmesi ile birlikte ağrı şiddeti de azalarak yok olacaktır.
Bursit Belirtileri Nelerdir?
Bursitin meydana gelmesi ile birlikte vücutta görülebilecek belirtiler arasında;
-Yüksek ateş görülmesi
-Hareket etmekle artan ağrı
-Hareket kısıtlılığının meydana gelmesi
-Vücutta ısı artışı olması
-Hassasiyetin artması
Kalça Bursit Belirtileri Nelerdir?
Kalçada ağrının meydana gelmesi
Merdiven çıkamama
Ağrıların geceleri artması
Sandalyeden kalkmakta zorlanma
İltihap nedeniyle yanmanın artması
Bursit Geçer Mi?
Gerekli kortizon tedavilerinin alınması, antibiyotik kullanımına özem gösterilmesi ve gerekli cerrahi müdahaleler ile birlikte bursit kalıcı bir rahatsızlık olmaktan çıkar. Kısa sürede tedavi sonuç verecektir.
Bursit Hastalığı Nasıl Geçer?
Bursit hastalığının geçmesi için belirtiler dikkate alınmalıdır. Erken teşhis edilmesi hastalığın kötü seyrini durdurur. Hekiminizin nasıl uygun göreceğine göre değişmekle birlikte tedaviye başlanır. Ardından bursit geçecektir.
Bursit Kortizon Tedavisi İle Geçer Mi?
Bursainit hastalığında öne çıkan en önemli ayrıntı hastalığın meydana gelişinde vücudun kendiliğinden iltihap üretmesidir. Kortizon tedavisi de immün sistemi baskılayacağından dolayı daha fazla iltihap üretimini engeller ve kortizon tedavisi ile iyileşme şansı artmış olur.
Bursit Kaç Günde Geçer?
Bursit hastalığı çocukluk çağlarında iken bir ya da iki gün içerisinde geçecektir. Fakat yetişkinlikte bu süre on günü aşmaktadır.
Bursit Kendiliğinden Geçer Mi?
Bursit genelde kendiliğinden geçme eğiliminde olan bir rahatsızlıktır. Fakat rahatsızlık derecesine göre değişmekle beraber kortizon tedavilerinden ya da cerrahi müdahaleden destek alınması gerekebilir.
Bursit Nasıl Oluşur?
İmmün sistemin yanlış ya da eksik çalışması
Zorlayıcı egzersizlerin yapılması
Yaralanma ya da travma gibi nedenlerle meydana gelebilir.
Bursit Ne Kadar Sürede İyileşir?
Çoğunlukla bir ya da iki hafta içerisinde gerekli tedavilerle birlikte iyileşme belirtileri gözlemlenebilir.