Boğmaca Öksürüğüne Bitkisel Çözüm Var Mı?

(Boğmaca)

bogmaca-oksurugune-bitkisel-cozum-var-mi

Boğmaca Öksürüğüne Bitkisel Çözüm Var Mı?

Boğmacanın neden olduğu öksürük hastalık süresince şiddetlenebilir. Zencefil, bal, zerdeçal ve kemik suyu bağışıklığın güçlenmesine neden olacak ve öksürüğü ortadan kaldırmaya yardım edecektir.

Boğmaca bulaşıcı özellik gösteren bir solunum yolu hastalığı olarak bilinmektedir. Bu hastalık bir bakteri sebebiyle ortaya çıkar. Hasta nefes alırken boğulurmuş gibi hisseder.

Boğmaca Nedir?

Hastanın akciğerlerindeki hava yollarına yerleşen bir bakteri enfeksiyona neden olması sonucu meydana gelen bir hastalıktır. Kişide boğulma sesine benzer bir ses meydana getirir. Sonrasında şiddetli öksürükle devam eder. Aşı bulunmadan önce çok sayıda çocuğun ölümüne neden olan bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktaydı.

Boğmaca Aşısı Yan Etkileri Nelerdir?

Genelde aşı olan kişilerde yorgunluk, bulantı, kusma, ateş, gibi belirtiler meydana gelmektedir.

Boğmaca Belirtileri Nelerdir?

Boğmacanın neden olduğu hastalık belirtileri arasında titreme, burun tıkanıklılığı, yorgunluk, burun tıkanması, öksürük, düşük ateş gibi etkiler yer almaktadır.

Boğmaca Aşısı Ne Zaman Yapılır?

Ülkemizde boğmaca aşısı beşli karma şeklinde 2,4 ve 6. aylarda yapılmaktadır. 18. aydan sonra tekrar yapılır.

Boğmaca Neden Olur?

Boğmaca çok hızlı yayılan ve bulaşıcılığı yüksek bir hastalıktır. . Bordetella pertussis adlı bakterilerin vücuda girmesiyle kişide hastalık meydana gelir. Bakteriler üst solunum yollarına tutunarak orada hastalığa sebep olurlar.

Boğmaca Aşısı Ne Zaman Bulundu?

Octave Gengou ve Jules Bordet isimli bilim insanları tarafından 1906 yılında geliştirilmiştir. 1925 senesinde Danimarka’lı Thorvald Madsen isimli doktor, aşısını ilk kez test etmiştir.

Boğmaca Aşısı Kaç Yaşına Kadar Yapılır?

7-9 yaş arasında boğmaca aşısı bir kez yapılmaktadır. 

Boğmaca Bulaşıcı Mı?

Boğmaca bakteriyel bir hastalıktır ve oldukça bulaşıcıdır. Öksürük yoluyla bulaşıcı hale gelebilir. Bebeklerde ölümlere neden olmakta veya sakatlık gibi durumlar oluşturabilmektedir.

Boğmaca İçin Tanı Yöntemleri Nelerdir? 

Uzman hekim fiziksel muayene sonrası burundan sürüntü alır ve kan testi yaptırır. Bunun sonucunda hastalığın tanısını koyar.

Boğmaca Öksürüğüne Bitkisel Çözüm Var Mı?

Boğmacanın neden olduğu öksürük hastalık süresince şiddetlenebilir. Zencefil, bal, zerdeçal ve kemik suyu bağışıklığın güçlenmesine neden olacak ve öksürüğü ortadan kaldırmaya yardım edecektir.

Boğmaca Aşısı Faydaları Nelerdir?

Boğmaca hastalığı bebeklerde ölümcül boyutta olabilir. Ve hastalık sonunda ölümle bitebilir. Aşı bebekleri ve yetişkinleri boğmaca hastalığından korur ölümlerin neden olmasını önler.

Boğmaca Nasıl Fark Edilir?

Boğmaca özellikle çocuklarda ağır seyir eden bir hastalıktır. Burun akıntısı, öksürük, balgam ve beraberinde gelen boğulma hissi başlıca şikayetler arasında yer alır. Bu gibi durumlarda boğmaca olunma ihtimali yüksektir.

Boğmaca Hastalığının Etkeni Nedir?

Bordetella pertussis adlı bakterinin boğaza tutunması sonucu akciğerde ve solunum yolunda iltihaplar meydana gelir. Sonrasında şiddetli öksürük nöbetleriyle devam eder.

Boğmaca Komplikasyonları Nelerdir?

Boğmaca komplikasyonları arasında apne, otitis, pnömani, pulmer hipertansiyon gibi hastalıklar mevcuttur.

Boğmaca Kaç Gün Sürer?

Boğmaca tanısı konulduğunda kişide gözlemlenen etkilerde öksürük süresi 14 en az gün olarak belirlenmiştir. 1 ile 6 hafta arası bir süre boyunca boğmacanın neden olduğu öksürük devam edebilir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Boğmaca