Bebeklerde Larenjit Belirtisi Nedir?

(Bebeklerde Larenjit)

bebeklerde-larenjit-belirtisi-nedir

Bebeklerde Larenjit Belirtisi Nedir?

Bebeklerde oldukça sancılı geçen larenjitin belirtileri arasında şunlar yer almaktadır;
• Yüksek ateş
• Boğazda ağrı
• Boğazın tahriş olması
• Sesin boğuklaşması
• Sesin hiç çıkmaması
• Lenf nodüllerinde şişkinlik
• Salya artışı
• Hırıltılı solunum

Larenjit, toplumda gırtlak olarak bilinen bölgenin iltihaplanması anlamına gelen bir hastalık olarak bilinir. Larenjit yetişkinlerde sık görüldüğü gibi bebeklerde de oldukça sık rastlanılan bir hastalıktır. Kortikosteroid ve antibiyotiklerle tedavi edilebilen bu hastalık, üst solunum yolu enfeksiyonları ile paralellik taşımaktadır. Genelde yutkunma zorluğu, yemek yiyememe ve solunum güçlüğü ile kendini belli eden larenjit, aynı zamanda bebeklerde yüksek ateş ve titremeye neden olmaktadır. Akut larenjit ve kronik larenjit olmak üzere iki farklı türü bulunan larenjitin genelde kimyasal madde solunumları ile meydana gelmektedir. Biyopsi ve laringoskopi gibi tetkiklerle teşhisi konulabilen bebeklerde larenjit hakkında daha fazla bilgi sahibi olalım…

Bebeklerde Larenjite Ne İyi Gelir?

Bebeklerde solunum zorluğu, ateş ve solunum zorluğuna neden olan larenjitin temel nedenlerinden biri olarak kuru hava gösterilmektedir. Bunun için bebeklere verilen antibiyotik ya da kortikosteroid tedavilerinin yanı sıra bebeğin bulunduğu ortamın sık sık havalandırılması ve nemlendirilmesi gerekmektedir. Buna ek olarak sık sık sıvı tüketimi yapılması da larenjit için önemlidir.

Bebeklerde Larenjit Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde larenjitin iki farklı tedavisi bulunmaktadır. Genelde kortikosteroid ve antibiyotik ile tedavi edilen larenjitte iltihabın giderilmesine yönelik bir tedavi türü benimsenmektedir. Buna ek olarak verilen bu iki ilca türü olan söz konusu tüm şikayetlerin bloke edilmesi sağlanmaktadır.

Bebeklerde Larenjit Nedir?

Bebeklerde larenjit yetişkinlerden daha farklı bir şekilde meydana gelmemektedir. Tıpkı yetişkinlerde olduğu gibi ses kutusu olarak da bilinen gırtlak bölgesinde iltihaplanma söz konusudur. Bebeklerde titreme, ateş ve ağrıya neden olduğu bilinen bir üst solunum yolu enfeksiyonudur.

Bebeklerde Larenjit Kaç Günde Geçer?

Larenjit teşhisi alan bebeklere gerekli görülen antibiyotik tedavisi verildikten sonra bir hafta içinde bu hastalığın düzelmeye başladığı görülür. Genelde üçüncü gün bir şiddetlenme görülse de bir hafta beklenen iyileşme süresidir.

Bebeklerde Larenjit Belirtisi Nedir?

Bebeklerde oldukça sancılı geçen larenjitin belirtileri arasında şunlar yer almaktadır;

·        Yüksek ateş

·        Boğazda ağrı

·        Boğazın tahriş olması

·        Sesin boğuklaşması

·        Sesin hiç çıkmaması

·        Lenf nodüllerinde şişkinlik

·        Salya artışı

·        Hırıltılı solunum

Bebeklerde Larenjit Neden Olur?

Bebeklerde gelişen larenjtin iki farklı başlık altında toplanan nedenleri bulunmaktadır. Akut larenjit ve kronik larenjit olarak bilinen bu türlerin genel nedenleri ise şu şekilde sıralanabilir;

·        Bebeklerde sık ve şiddetli ağlama

·        Çeşitli bakteriyel enfeksiyonlar

·        Viral enfeksiyonlar

·        Alerjiler

·        Mantar enfeksiyonları

·        Sinüs iltihapları

·        Kanser

·        Ses teli hasarları

Bebeklerde Larenjit Doğal Tedavisi Nasıldır?

Bebeklerde larenjitin geçmesi için kullanılan doğal yöntemler arasında pek çok seçenek bulunur. Bunlardan ilki zencefil kullanımıdır. Zencefili rendeleyerek mamaların içinde kullanılabilir. Diğer doğal seçenekler arasında ise elma sirkesi, bal, tarçınlı süt ve sarımsak yer almaktadır. Hekime danışarak ve belirli ölçülerde bebeğinize bu ürünlerden verebilirsiniz. Fakat bebeğiniz altı aydan küçük ise hiç bir şekilde önerilen ilcalar dışında bir şey kullanmamalısınız.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Bebeklerde Larenjit