Bebekte Down Sendromu Nedenleri?

(Bebeklerde Down Sendromu)

bebekte-down-sendromu-nedenleri

Bebekte Down Sendromu Nedenleri?

Bebeklerde down sendromu genetik bir rahatsızlıktır ve döllenme sırasında bölünen hücrelerin bir fazla kopya oluşmasından kaynaklanır.

Down sendromu, ülkemizde ve dünyada yaklaşık 1000 doğumda bir rastlanan, kromozom fazlalığının adına verilen durumdur. Karakteristik yüz hatlarına, fiziki anlamda gelişme geriliğine ve orta dereceli zeka geriliğine neden olmaktadır. Anne adaylarının düzenli bir şekilde yaptırdıkları testlerle bu durum önceden tespit edilebilmektedir. Genetik bir farklılık olarak bilinen bu durumun kaynağına ise henüz günümüz tıp dünyası bir açıklama getirememiştir. Hatta bu durum karşısında görülen bir diğer problemin kalp rahatsızlıkları olduğu da biliniyor. Down sendromuna sahip bebekler, yeterli ilgi alaka ve özel desteklerle yaşama katılabilir.

Bebekte Down Sendromu Nasıl Anlaşılır?

Bir bebeğin down sendromuna sahip olduğunu anlamanın en önemli yolları; bebeğin burnunun basık olması, göz çevresi kıvrımları ve karakteristik kulak kepçelerine dikkat etmektir.

Bebekte Down Sendromu Belirtileri?

Bebeklerde down sendromunun en önemli belirtileri arasında ‘kafanın oldukça küçük olması, boynun kısa olması, dilin dışarıya doğru çıkık olması, zayıf kaslar, kısa eller, belirgin göz kapakları’ yer alır.

Bebekte Down Sendromu Riski?

35 yaşın üzerindeki kadınların gebeliklerinde down sendromu riski oldukça fazladır.

Bebekte Down Sendromu Nedenleri?

Bebeklerde down sendromu genetik bir rahatsızlıktır ve döllenme sırasında bölünen hücrelerin bir fazla kopya oluşmasından kaynaklanır.

Yenidoğan Bebekte Down Sendromu Belirtileri?

Kromozom farklılığı olarak da bilinen down sendromunda en önemli belirtiler, bebekte karakteristik yüz hatlarının olması, eklemlerin normal sınırlardan daha fazla esnemesi, burnun içe doğru basık olması ve göz çevresinde deri kıvrımları görülmesidir.

Anne Karnındaki Bebekte Down Sendromu Belirtileri?

Bebeklerde down sendromu yaşanması doğum gerçekleşmeden de belirlenebilir. Uzman doktorunun yaptığı kontroller sırasında bağırsakların yeterince gelişmemiş olması, ensenin kalın olması, kalp odacıklarında delikler olması gibi durumlar down sendromu belirtilerindendir.

Ayrıntılı Ultrasonda Bebeğin Down Sendromu Belli Olur Mu?

Kadın doğum uzmanlarının yaptıkları ultrason kontrollerinde bebeğin down sendromuna dair bulgular oldukça kolay bir şekilde tespit edilebilir.

Normal Ultrasonda Bebeğin Down Sendromu Belli Olur Mu?

Normal ultrason esnasında bebeğin yalnızca down sendromuna dair değil, birçok problemi anlaşılabilir. Sık sık kontrollerin yapılmasının sebebi de aslında budur. Hekimin düzenleyeceği ikili, üçlü ve dörtlü testler ile down sendromu belirlenebilir.

Rüyada Bebeğin Down Sendromlu Olduğunu Görmek?

Kişinin rüyasında bebeğinin down sendromlu olduğunun görülmesi, iş hayatında kuracağı ortaklıklardan büyük ölçüde kar elde edeceğine ve sevdikleriyle bir ömür boyu huzurlu bir hayat geçireceğine işaret etmektedir.

İkinci Bebekte Down Sendromu Riski?

Down sendromlu bir bebeğe sahip olan anne babalar ikinci bir bebeğe sahip olmak istediklerinde doktorlarına danışmalı ve planlı bir gebelik söz konusu olmalıdır.

Anne Karnındaki Bebekte Down Sendromu Nasıl Anlaşılır?

Anne karnında ki bebekte down sendromunu işaret eden pek çok öge söz konudur. Yalnızca uzmanlar tarafından anlaşılabilecek bu belirtiler arasında, kalp anomalileri, normal ölçülerden daha kısa kulaklar ve ensenin kalın olması gibi belirtiler yer alır. 

Bebeğin Down Sendromlu Olma Olasılığı?

Bebeklerde down sendromu oluşma riski her bin doğumdan birinde görülebilmekle birlikte, 35 yaş üstü yapılan doğumlarda bu risk daha fazladır.

Yeni Doğan Bebekte Down Sendromu Testi?

Günümüz tıp teknolojilerine göre henüz down sendromu testi gibi bir tanı tekniğinden söz edilememektedir.


hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Bebeklerde Down Sendromu