Atopik Dermatit Bulaşıcı Mı?

(Atopik Dermatit)

atopik-dermatit-bulasici-mi

Atopik Dermatit Bulaşıcı Mı?

Atopik dermatit immün sistemin yanlış çalışmasından kaynaklandığı için herhangi bir bulaşıcılığı yoktur fakat bu rahatsızlıkta yaraların mikrop kapmaya eğilimli olduğu gözlemlenir.

Atopik dermatit ciddi derecede kızarıklık ve kaşıntıya neden olabilen, genetik bir rahatsızlıktır. Özellikle çocukları oldukça rahatsız eder. Uykuya dalmalarını zorlaştırarak, huzursuzluk verir. Yetişkinlerde ise durum pek de farksız değildir. Bir tür egzama olan bu rahatsızlıkta kişilerin sosyal yaşamları da bozulmaktadır.  Her yaşta ve her iki cinsiyette de görülebilen bu rahatsızlığı gelin birlikte tanıyalım…

Atopik Dermatit Nedir?

Atopik dermatit yoğun kaşıntıya neden olan, vücudun her yerinde görülebilecek kaşıntı ve lezyonlar yaratan, kişilerde yaşam kalitesine bozan kronik bir rahatsızlıktır. Çevresel faktörlerin de etkili olabildiği bu rahatsızlık genelde genetik faktörler ile taşınır.

Atopik Dermatit Bulaşıcı Mı?

Atopik dermatit immün sistemin yanlış çalışmasından kaynaklandığı için herhangi bir bulaşıcılığı yoktur fakat bu rahatsızlıkta yaraların mikrop kapmaya eğilimli olduğu gözlemlenir.

Atopik Dermatit Beslenmesi Nasıl Olmalı?

Alerjik faktörlerin de atopik dermatiti tetiklediği bilindiğinden dolayı pek çok üründen uzak durulması gerekir. Alerjik reaksiyonlar yaratabilen ürünler arasında yer fıstığı ve süt yer alabileceğinden bu ürünlerden uzak durulması gerekmektedir. Acılı ve baharatlı ürünlerin, işlenmiş gıdaların da beslenme rejiminden çıkarılması gerekmektedir. Atakların yaşanmaması için mutlaka fresh beslenmek gerekmektedir.

Atopik Dermatit İçin Hangi Krem Kullanılmalı?

Oldukça kaşıntı veren atopik dermatitin olası etkilerinden arınmak için ‘Bepanthol’ isimli krem kullanılması gerekir. Ayrıca ‘Baume ve Balm’ isimli ilaçlar da iyi gelmektedir.

Atopik Dermatit Cilt Bulguları Nelerdir?

Kırmızı kabarıklıklar, isilik görünümüne benzer şişlikler, kabuklanmalar atopik dermatitin en bilindik etkilerindendir.

Atopik Dermatit Doğal Tedavi Yöntemleri Nelerdir?

Meyan kökü, buğday nişastası gibi bitkisel ürünlerin atopik dermatitin verdiği rahatsızlıklarla savaştığı biliniyor.

Atopik Dermatit Elma Sirkesi İyi Gelir Mi?

Antibakteriyel özelliği olan elma sirkesinin atopik dermatit kaşıntılarına iyi geldiği bilinir. Aynı zamanda lezyonların açık hale gelmesi dolayısı ile mikrop kapmasının önüne geçtiği bilinmektedir.

Atopik Dermatite Ne İyi Gelir?

Fototerapi, kortizon içerikli ilaçlar ve immün sistemi baskılayacak ilaçların kullanımı atopik dermatite iyi gelir. Aynı zamanda cildin tahriş olmasının önüne geçmek, nemlendirici kullanmak da atopik dermatit tedavilerinde olması gerekendir.

Atopik Dermatit Genetik Mi?

Atopik dermatit gen aktarımı ile geçebilen ve kronik olarak nitelendirilen rahatsızlık arasında yer almaktadır.

Atopik Dermatit Geçici Midir?

Atopik dermatit olarak bilinen bu kronik rahatsızlığın genelde iyi seyrettiği bilinmekle birlikte, doğru tedavi ile komplikasyonları azaltılır. Tam manası ile bir tedavisi ise günümüz şartlarında yoktur.

Atopik Dermatit Lekeleri Nasıl Geçer?

Atopik dermatitin cilt üzerinde bıraktığı kabarcıklar, kırmızı lekeler, kabuklanmalar kendiliğinden sönebilir. Fakat ağrılarını hafifletmek için mutlaka tedavisi yaptırılmalıdır.

Atopik Dermatit Ne Zaman Geçer?

Çocukluk çağlarında geçirilen atopik dermatitin 6 yaşından önce iyileşme gösterdiği bilinmekle birlikte; yetişkinlerde olan atopik dermatit için bir yaş sınırlaması ya da zaman aralığı bulunmamaktadır.

Atopik Dermatit Geçer Mi?

Atopik dermatit kortizonlu ilaçlar, bağışıklık baskılayıcı ilaçlar ve bitkisel yöntemlerle geçer: Fakat dönem dönem alevlenmeler yaşanabilir. Kesin bir çözümü şu anda maalesef bulunmamaktadır.

Atopik Dermatit Tedavisinde Kullanılan İlaçlar Nelerdir?

Atopik dermatit tedavisinde NSAAİ’ler ve stereoidler kullanılabilmektedir. Ayrıca bepanthol gibi kremlerden de fayda sağlanır.

hakkında yapılan yorumlar
Henüz yorum yapılmamış, ilk yorumu siz yapabilir ve yardım isteyebilir, tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz.
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Atopik Dermatit