Asperger Sendromu Kimlerde Görülür?

(Asperger Sendromu)

asperger-sendromu-kimlerde-gorulur

Asperger Sendromu Kimlerde Görülür?

Asperger Sendromu otizm spektrum bozukluğunun bir grubu olarak nitelendirilir. Bu sendromun belirtilerini gösteren bireylerde görülür.

Genelde otizmli hastalarla karıştırılan bir hastalık olan Asperger Sendromu 1940 yıllarında Viyanalı çocuk doktoru Hans Asperger tarafından ayrıştırılmıştır. Genellikle otizme benzerliğiyle bilinen bu hastalığın otizmden farklı özellikleri bulunmaktadır. Otizmli bireyler dış dünyaya karşı genelde ilgisizdir fakat asperger sendromu hastaları sosyal çevre oluşturmak isterler. Bu gibi ve buna benzer bir çok farklılık nasıl seyreder yazımızda adım adım inceleyelim.

Asperger Sendromu Belirtileri Nelerdir?

Genellikle belirtiler arasında sosyallikten uzaklaşma, empati gösterememe, kişilerle göz teması kuramama, duruşta ve sözsel ifadelerde kopukluk gibi bir takım sorunlar yer almaktadır.

Asperger Sendromu Olan Ünlüler Kimlerdir?

Bazı asperger sendromu hastalığına sahip ünlüler bulunmaktadır. Bunlar arasında Andy Arhol, Tim Burton, Satoshi Tajiri, Stanley Kubrik, Dan Harmon, Hoard Philips Lovecraft gibi isimler yer almaktadır. 

Asperger Sendromunda Takıntı Görülür Mü?

Bu sendroma sahip kişilerde beliren etmenler arasında takıntı gibi özellikler başlarda yer almaktadır. Düşüncelerini ve davranışlarını aktarmada çok başarılı olamazlar. Aynı rutinde hayatlarını yaşamaktan keyif alırlar.

Asperger Sendromu Tedavisi Var Mı?

Asperger Sendromu bir hastalık olarak açıklanamaz. Tedavisi bulunmaz ve kişinin ömrü boyunca kişiyle beraber devam eder.

Asperger Sendromu Nedir?

Asterger sendromu otistik bir spektrom bozukluğudur. Kişilerde sosyal etkileşimde zayıflık ve takıntı gibi etkiler meydana getirir. Genetik olduğu düşünülüyor fakat kesin nedeni tam olarak saptanamamıştır.

Asperger Sendromu Askerliğe Engel Midir?

Asperger Sendromu kişinin sosyal aktivitelerinde bozukluğa yol açtığı için iletişim sorunlarından dolayı askerliğe engel olabilir.

Asperger Sendromu Nasıl Anlaşılır?

Genellikle bu hastalar hayatlarında rutini sever ve rutin haline getirdikleri şeyleri çıkartmak istemez. Kişiler sosyal hayattan kopuk ve kendi halindedirler.

Asperger Sendromu Ve Cinsellik İlişkisi Nasıldır?

Bu sendroma sahip kişiler sosyal açıdan zayıf bir hayat sürdükleri için genelde cinselliği de tam olarak kavrayamayabilirler ve cinsel açıdan isteksiz olabilirler.

Asperger Sendromu Kaç Yaşında Ortaya Çıkar?

Genellikle asperger sendromuna sahip kişilerde bu sorun 4-11 yaş aralığında saptanmaktadır. Bebeklikte teşhis çok zordur.

Asperger Sendromu Evliliğe Engel Midir?

Bu sendroma sahip kişiler için evlenebilir. Kişiler ileride çocuk sahibi de olabilir. 

Asperger Sendromu Tedavi Edilebilir Mi?

ASperger Sendromuna sahip bireylerin sahip olduğu bozukluklar hastalık olarak nitelendirilmemektedir. Psikolog ile bazı durumlar için kişinin hayatı boyunca destek sağlanır.

Asperger Sendromu Genetik Mi?

Genelde bu durum için genetiktir tanımlaması yapılamamaktadır. Fakat tam olarak neyin sebep olduğu da bilinmemektedir. Genetik ve çevresel etmenlerin beraber etkilediği düşünülmektedir.

Asperger Sendromu Kimlerde Görülür?

Asperger Sendromu otizm spektrum bozukluğunun bir grubu olarak nitelendirilir. Bu sendromun belirtilerini gösteren bireylerde görülür.

Asperger Sendromunu Hangi Bölüm Tedavi Eder?

Asperger Sendroma sahip bireyler Psikolojik danışman eşliğinde hayatlarına devam etmektedirler.


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Asperger Sendromu