Romatoid Artrit Belirtileri Nelerdir?

(Artrit)

romatoid-artrit-belirtileri-nelerdir

Romatoid Artrit Belirtileri Nelerdir?

Romatoid artrit belirtileri eklemlerde şişlik ve sertliktir. Özellikle el ve ayak parmaklarda sislik olur. Sabahları tutukluk ve ağrı olur. Yorgunluk ateş ve iştah kaygı görülür.

Romatoid artrit kronik inflamatuar bozukluktur. İltihaplı romatizma olarak da bilinir. Gözler, akciğerler, kan ve kalbi etkileyen bir hastalıktır. Otoimmün sistemindeki bozukluktan dolayı meydana gelir. Bireyin bağışıklık sisteminin tam tersi kendi dokularına zarar vermesi ile oluşur. Kireçlenme gibi vücuda doğrudan zarar vermese de yavaş yavaş eklem zarını etkiler. İlerleyen zamanlarda kemik  erozyonu ve eklem deformitesine yol açar. Romatoid artrit enfeksiyonlardan dolayı ve genlerden dolayı da ortaya çıktığı bilinmektedir. Genellikle kadınlarda erkeklerden daha çok romatoid artrit görülür. Her yaşta ortaya çıkabilen bir hastalık olan romatoid artrit orta yaş grubunda daha fazladır. Çocuklarda da romatoid artrit görülebilir. Romatoid artrit hastalarının eklemleri hassaslaşır ve şişkinlik olur. Bunun yanında sabahları eklemlerde sertlik, yorgunluk ve iştah kaybı olur. İlk olarak parmaklarda, bileklerde görülür ve daha sonra bacaklar, kollar, omuzlar ve kalça etkilenir. Hastalığın ilk evrelerinde tanı koymak çok zordur. Ancak daha sonra röntgen, mr testleri uygulanır.

Romatoid Artrit Nedir?

Romatoid artrit iltihaplı romatizmadır. Kronik bir hastalıktır. Bağışıklık sisteminin vücuda saldırması ve zarar vermesi ile ortaya çıkar. Genetik bozukluklar da bu hastalığa sebep olabilir. Eller ve ayaklarda şişlik ve sertlik olur. Hastalık ilerledikçe kollar, bacaklar, omuzlar, sırt ve kalçalar da etkilenir. Özellikle sabahları eklemlerde sertlik ve tutukluk olur. Genellikle kadınlarda ve orta yaş grubunda ortaya çıkar.  Çocuklarda da olabilir.

Romatoid Artrit Belirtileri Nelerdir?

Romatoid artrit belirtileri eklemlerde şişlik ve sertliktir. Özellikle el ve ayak parmaklarda sislik olur. Sabahları tutukluk ve ağrı olur. Yorgunluk ateş ve iştah kaygı görülür.

Artrit  Çeşitleri Nelerdir?

6 çeşit artrit vardır. En yaygın olanı osteoartrittir. Diğerleri ise romatoid artrit, psoriatik artrit , gut, lupus, jüvenil idiopatik artriti ve ankilozan spondilittir

Artrite Ne İyi Gelir?

Artrite iyi gelen yiyecekler; doymamış yağlar yani avokado yağı, fındık yağı, sardalya, somon ve ringa balığı, ceviz ve ceviz yağı, soğan, sarımsak, pırasa, kabak, havuç, tatlı patates, lahana, pazı, brokoli, ıspanak, kivi ve çiçektir.

Artrit Ağrısı Nasıl Olur?

Artrit eklemlerde sertlik ve şişkinliğe yol açar. Bu da şiddetli ağrılara neden olur. Bazı zamanlar daha da ağrılar daha da şiddetlenir ve dayanılmayacak hale gelir. Günlük yaşamı olumsuz etkiler.

Artrit Doğal Tedavisi Nasıldır?

Artritin doğal tedavisi için öncelikle iyi beslenmek gerekir. Kemikli et, paça, kemik suyu, et suyu çok iyi gelir. Mayalı yiyeceklerden uzak durmak gerekir. Açma, poğaça, pizza, ekmek, simit gibi yiyecekler kisitlanmalifir. Bunun yaninda isirgan otu, papatya cayi, zencefil, zerdeçal, meyan kökü ve kuşburnu artrite iyi gelir.

Artrit Engel Oranı Kaçtır?

Artrit engel orani yüzde 40 ile 60 arasındadır. Ancak bu kişiye ve hastalığının durumuna göre değişiklik gösterdiği bilinir.

Artrit Geçer Mi?

Artrit tedavi edilebilen bir hastalıktır. Hekimin önereceği bazı ilaçlar ağrılara iyi gelir. Bunun yanında hastanın da iyi beslenmesi ve egzersiz yapması gerekir.

Artrit Genetik Mi?

 Artrit genetik bir hastalıktır. Anne veya babadan çocuğa geçer.

Artrit Hangi Bölüm Bakar?

Artrit belirtileri olan hastaların romatoloji bölümüne gitmeleri gerekir.

Artrit Hangi Organları Etkiler?

 Artrit eklemleri etkileyen bir hastalıktır. Aynı zamanda gözleri, akciğerleri, kalbi ve kanı da etkiler.

Artrit Tehlikeli mi?

Artrit Tehlikeli bir hastalıktır. Tedavi edilmediğinde hareket kısıtlanmasına neden olur. Zamanla sakatlığa bile yol açabilir. Bu sebeple hastaların tedavi olması, iyi beslenmesi ve egzersiz yapması gerekir.

 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Artrit