Anensefali Tedavisi Nasıldır?

(Anensefali )

anensefali-tedavisi-nasildir

Anensefali Tedavisi Nasıldır?

Anensefali gerçekleştiğinde herhangi bir tedavi yöntemi bulunmaz. Bu nedenle öncesinde mutlaka kontrol edilmesi gereklidir. Anne adayının sık sık kontrole gitmesi ve kontrol altında tutularak ayrıca folik asit desteği verilerek bu durumun önüne geçilebilmektedir.

Anensefali ülkemizde ve dünyada görülebilen nadir hastalıklar arasında yer almaktadır. Genelde bu durum anne karnında iken belli olmaktadır. Bebeğin anne karnındaki gelişim sürecinde çeşitli genetik ve çevresel nedenlerden dolayı beyin gelişiminin tamamlanmamasından kaynaklanmaktadır. Ayrıca beyin gelişimi yalnızca mental gelişim bozukluğu değil, aynı zamanda şekil olarak da deformitelerin olduğu bir hastalık olarak karşımıza çıkmaktadır. Kalp yetmezliği, uyaranlara cevap vermeme, kulakların katlı halde olması ve kafatası kemiklerini eksikliği ile kendini belli eden bu hastalığı daha yakın tanıyalım…

Anensefali Ne Kadar Yaşar?

Bebeklerin anne karnında iken çevresel ve genetik faktörler dolayısı ile beyin gelişiminin tamamlanamadığı bir hastalıktır. Bu hastalığa sahip çocukların yaşam süresinin çok kısa olduğu belirtilmiştir. Bu durumda literatüre geçen en uzun yaşam süresi üç yıl olarak kayıtlara geçmiştir.

Anensefali Bebeği Aldırmak Günah Mı?

İslam dinine göre bakıldığında bir gebeliğin sonlandırılmasının caiz olabilmesi için annenin hayati tehlikede olması gerekmektedir. Bu durumda bebek annenin hayatını riske atmaz. Bu sebeple bebeğin normal şartlarla dünyaya gelmesi beklenmelidir.

Anensefali Bebek Anneye Zarar Verir Mi?

Anensefali hastası bebeklerin doğumdan hemen sonra ya da doğmadan anne karnında ölebilir. Bu durumun farkına varılmaması annenin zehirlenmesine neden olabilir. Dolayısı ile böyle bir zarardan bahsedilebilir.

Anensefali Nasıl Anlaşılır?

Anensefali hastalığının annenin gebelik taramalarında belli olabileceği bilinmektedir. Fakat doğduktan sonra da anlaşılabileceği bilinmelidir. Bu nedenle kafatasına bakılması gereklidir. Kafatası derisini olmaması ve kafa şeklini tam yuvarlak olmaması ile anlaşılabilmektedir.

Anensefali Tedavisi Nasıldır?

Anensefali gerçekleştiğinde herhangi bir tedavi yöntemi bulunmaz. Bu nedenle öncesinde mutlaka kontrol edilmesi gereklidir. Anne adayının sık sık kontrole gitmesi ve kontrol altında tutularak ayrıca folik asit desteği verilerek bu durumun önüne geçilebilmektedir.

Anensefali Genetik Mi?

Evet. Hem çevresel hem de genetik faktörlerle meydana gelebilen anensefali hastalığının aynı zamanda çevresel etmenlerle de ortaya çıkacağı bilinmektedir.

Anensefali Kaç Yaşına Kadar Yaşar?

Genelde doğumdan bir ya da iki gün sonra bu bebeklerin hayatının sonlandığının bilinmektedir. Fakat bakıldığında bu bebeklerin en fazla iki aylık olana dek yaşadığı bilinmektedir. Ülkemizde ise üç yaşına kadar yaşayabilen bir hasta bebek olmuştur.

Anensefali Yaşar Mı?

Anensefali hastalığına sahip bebeklerin hayatlarını sürdüremedikleri bilinmektedir. Ciddi bir anomaliden bahsedildiği için verilen örneklerle de yaşam süresinin kısalığı biliniyor.

Anensefali Tedavisi Var Mı?

Hayır. Bu hastalık anne karnında iken gelişmemişse anne kontrol altında tutularak hastalığın gelişmesi önlenebilir. Fakat geliştikten sonra bunun için yapılacak herhangi bir tedavi seçeneği ne yazık ki bulunmuyor.

Anensefali Ne Zaman Belli Olur?

Beyin gelişiminin tamamlanamadığı bu anensefali hastalığında yapılan kontrollerle teşhis konulabilmektedir. Fakat bakıldığında üç aylık iken belli olmaktadır. Bunun için önerilen kontrollerin ihmal edilmemesi şarttır.

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Anensefali