Alkali Diyette Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

(Alkali Diyet)

alkali-diyette-yenmemesi-gerekenler-nelerdir

Alkali Diyette Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

Alkali diyette sabah kahvaltıda lor tüketilebilir. Yeşillikler büyük önem arz eder her öğünde mutlaka salatalık, roka, marul, maydanoz gibi yeşilliklerden biri mutlaka olmalıdır. Öğle yemeğinde ise tüm çorba çeşitlerinden ve baklagil gruplarından tüketilebilir. Akşam yemeği saatini 20.00 ile sınırlayarak bu diyet yöntemini uygularsanız kendinizde büyük farklar yaratabilirsiniz.

Birçok yerde bahsi geçen alkali diyet, çok karşılaştığımız diyet yöntemlerindendir. Alkali diyet ile ilgili çok şey duymamıza rağmen hakkında bildiklerimiz çok az denecek düzeyde. Alkali diyetle alakalı kafamızda oluşan soruları birlikte gidermeye çalışalım. 

Alkali Diyeti Nedir?

Alkali diyeti nedir sorusuna şu şekilde yanıt verebiliriz. Alkali diyet et, süt, kafein, alkol ve işlenmiş gıdaların vücuda alınmasını engelleyerek sebze tüketimini arttırmak ve kuru yemişlerle vücudun ph seviyesini dengelemeye çalışmaktır.

Alkali Diyeti Örnek Listesi Nedir?

Sabahları uyandığınızda 2 bardak alkali suyla düne başlayın daha sonra kahvaltıda 1-2 dilim keçi peyniri, omlet, salatalık ve yeşillik tüketin. Öğlen ızgara tavuk ve brokoli. Akşam ise zeytinyağlı bir sebze yemeği tüketebilirsiniz. Ara öğünlerde bitki çayı ve az miktarda kuruyemiş tüketebilirsiniz. Bol bol su içerek vücudunuzu susuz bırakmayınız.

Alkali Diyetin Kuralları Neler?

Alkali diyette vücudunuza aldığınız protein miktarının 3 katı kadar sebze tüketmek oldukça mühimdir. Lokmalarınızı en az 10 kez çiğnemeniz gerekir. Yemeğin yanında ayran, kola, meyve suyu gibi içecekler asla tüketmemelisiniz. Yatmadan önce de bir litre su ile yarım kaşık karbonatı birleştirip tüketirseniz alkali diyet adımlarını desteklemiş olursunuz.

Alkali Diyeti Nasıl Yapılır?

Yediğiniz yemeklerle vücudun alkali yapısını kontrol ettiğiniz bu diyet yönteminde, asitli yiyeceklerin vücudunuza zarar vermesini önlemek ister. Alkali diyette ph miktarını iyi ayarlamak gerekir. Zaten amaçta bu seviyeyi dengede tutarak sağlıklı beslenmek ve beraberinde kilo vermektir. 7 ph nötr olarak adlandırılır. Ph değerinin 7 üzerinde olması yani bazik olması alkali olarak isimlendirilir.

Alkali Diyeti İçin Hangi Besinler Tüketilmelidir?

Bu diyet yönteminde genellikle sebze, meyve, kuru baklagiller tüketilirken et ve süt ürünleri, tahıllı besinler, işlenmiş gıdalar terk edilir. Alkali su tüketmekte alkali beslenmenin özellikleri arasındadır.

Alkali Diyet Amacı Nedir?

İnsanın kanındaki ph 7,4 civarında seyreder. Bu seviyeyi sabit tutmaya çalışarak vücuttaki denge korunmaya çalışılır. Amaç çok asidik beslenerek bu ph seviyesini aşağıya çekmeyi önlemektir.

Alkali Diyette Nelere Dikkat Edilmelidir?

Bu diyet yönteminde gıdalar ph seviyelerine göre ayrılmıştır asidik yiyecekler grubunun tüketilmesinden kaçınarak et, süt, balık, tahıllar gibi yiyeceklerden uzak durulur. Alkali besinleri de meyve, sebze ve kuruyemişler olarak tanımlayabiliriz. Bazı yiyecekler asidik olmasına karşın vücutta alkali etki yapar bunlara çok dikkat edilmelidir. Buna örnek verecek olursak limon asidiktir fakat vücutta alkalidir. Tam tersi de olabilir yani süt alkali bir besindir fakat vücutta asidik etki yapar.

Alkali Diyeti Emziren Anneler Yapabilir Mi?

Yeni doğan bebeklerin anneleri ve gebe kadınlar için beslenmenin önemi çok büyüktür. Alkali beslenme yönteminde herhangi bir sakınca yoktur fakat bu dönemde her yiyecekten dengeli tüketmek gerekeceği için özel bir diyet yalnızca beslenme uzmanı tavsiyesiyle yapılmalıdır.

Alkali Diyette Beyaz Ekmek Tüketilebilir Mi?

Alkali beslenme yönteminde beyaz ekmek tüketimi kesinlikle önerilmez tahıl grubu kaçınılması gereken bir grup olarak tanımlanır.

Alkali Diyette Yenmemesi Gerekenler Nelerdir?

Alkali diyette sabah kahvaltıda lor tüketilebilir. Yeşillikler büyük önem arz eder her öğünde mutlaka salatalık, roka, marul, maydanoz gibi yeşilliklerden biri mutlaka olmalıdır. Öğle yemeğinde ise tüm çorba çeşitlerinden ve baklagil gruplarından tüketilebilir. Akşam yemeği saatini 20.00 ile sınırlayarak bu diyet yöntemini uygularsanız kendinizde büyük farklar yaratabilirsiniz.

Alkali Diyet İle Kaç Kilo Verilir?

Alkali diyet programını benimseyen kişiler 1 ay sonunda genel olarak 6 ile 7 kilo arasında bir düşüş elde etmişlerdir fakat bu kişiden kişiye değişebilir. Çünkü herkesin hormonlarının çalışma miktarı farklı olacağından metabolizmaları da farklıdır.

Alkali Diyette Yasak Olan Yiyecekler Nelerdir?

 Bu diyette vücudu asidik hale getirecek tüm besinlerden uzak durulur. Bunlar et, süt, tahıl grubu, meyve suları, işlenmiş paketli gıdalar ve yiyeceklerdir.


Alkali Diyet Öğle Yemeği Örneği?

Bu diyette genelde öğle yemeği için çorba ve yeşillik önerilir. Glutensiz undan yapılmış ince bir pizza veya zeytinyağlı bir sebze yemeği de tercihleriniz arasında olabilir.

Alkali Diyet İçin Örnek Alışveriş Listesinde Neler Vardır?

Bu diyeti uygulamak isteyen kişilerin alışveriş sepetinde olması gerekenleri sıralayalım. Bunlar; Zerdecal, tarçın, limon yeşil çay, brokoli, karnabahar, somon, lor peyniri, avokado, hindistan cevizi sütü, Keten tohumu, tüm baharatlar, hurma, ceviz, her türlü yeşillik ve sebze gibi yiyeceklerdir.


hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Alkali Diyet