Albinizm Diğer Adı Nedir?

(Albinizm)

albinizm-diger-adi-nedir

Albinizm Diğer Adı Nedir?

Albinizm olarak bilinen bu metabolizma hastalığının halk arasında bilinen ismi albinodur ve bazı kısım bölgelerde ise abraşlık olarak da bilinmektedir.

Albino olarak da bilinen albinizm, genetik ve kalıcı faktörlerle ortaya çıkan bir durumdur. Bir metabolizma rahatsızlığı olan albinizm, kişilerde görme sorunlarına bile yol açabilecek bir hastalık olarak tanımlanır. Pigment azlığı ya da hiç olmaması ile karakterize olan bu rahatsızlık bembeyaz ve soluk cilt rengine aynı zaman da beyaz renkte saç ve kirpiklere sebebiyet vermektedir. Cilt yapısının çok ince olması da bu hastalığın bir4karakter özelliğini yansıtmaktadır.

Albinizm Hastalığı Nedir?

Melanin pigmentinin az olması ya da hiç olmaması sonucunda ortay çıkan, genetik faktörlerle taşınan bir metabolizma hastalığı olarak bilinir albinizm. Bu sebeple albino hastalarının cilt yapıları çok ince ve renkleri beyazdır. Aynı şekilde kirpik, kaş ve saçların da beyaz renge büründüğü bir rahatsızlık olarak karşımıza çıkmaktadır.

Albinizm Tedavisi Nasıldır?

Ciddi bir metabolizma hastalığı olan albinizmin şu ana kadar bilinen ve uygulanan herhangi bir tedavi yöntemi bulunmamaktadır.

Albinizm Hangi Kromozomla Taşınır?

Albnizmin genetik geçişe sahip bir hastalık olduğundan bahsetmiştik. Bu hastalığın taşınmasında aktif rol alan kromozomun ise özellikle kadın bireylerden aktarılan hatalı kromozom olduğu yani X kromozomu olduğunu söylemek mümkündür.

Albinizm Cinsiyete Bağlı Mıdır?

Elbette. Albinizm geni taşıyan hatalı x kromozomu söz konusu olduğunda erkek çocuklara bu genin aktarılması yüzde elli oranındadır. Fakat bu kromozom babada ise çocuklar bu durumdan etkilenmezler.

Albinizm Diğer Adı Nedir?

Albinizm olarak bilinen bu metabolizma hastalığının halk arasında bilinen ismi albinodur ve bazı kısım bölgelerde ise abraşlık olarak da bilinmektedir.

Albinizm Engelli Raporu Kaçtır?

Albinizm hastalığından muzdarip olan kişiler için herhangi bir engel raporu verilir mi bilinmiyor. Lakin albino hastalığı aynı zamanda görme kusurlarına sebebiyet verebileceğinden ve bu oran oldukça yüksek olabileceğinden dolayı yüzde 70 gibi bir oranla rapor alınabildiği bilinmektedir.

Albinizm Genetik Midir?

Albinizm rahatsızlığında genetik aktarımdan bahsedebilmek mümkündür. Çünkü burada taşıyıcı olan bir anne baba bulunur ve hatalı kromozomun bir diğer soya aktarılması ile birlikte genetik yatkınlık değil doğrudan genetik geçişten söz edilmesi gerekir.

Albinizm Görme Bozukluğuna Neden Olur Mu?

Albnizim hastalarının en çok şikayetçi olduğu konulardan bir tanesi de görme sorunu yaşamalarıdır. İleri derece görme sorunu yaşayan hastaların aynı zamanda istemsiz göz kası hareketliliği yaşadıkları da bilinir. Bu nedenle albinizm kesinlikle bir de görme problemi yaratır diyebiliriz.

Albinizm Kalıtsal Hastalık Mıdır?

Kaş, kirpik ve saçlarda beyazlığa, deride incelmeye ve beyaz renge neden olan aynı zaman da  görme problemi yaratan albinizm hastalığının kalıtsal bir rahatsızlık olduğu da bilinmektedir.

Albinizm Nasıl Oluşur?

Vücutta ki çeşitli bölgelere renk dağıtımı yapan melanin maddesinin, bir kusur ya da hatalı bir kromozom nedeniyle eşit olarak dağıtılamaması, ya da hiç olmaması albinizmin oluşum nedenlerindendir.

Albinizm Tedavisi Var Mı?

Albinizmin bilinen günümüz şart ve koşullarında herhangi bir tedavisi bulunmamaktadır. Bu nedenle tedavisi vardır denilemez. Fakat bakıldığında görme kusuru oluşturan bu hastalığın görme kusurları düzeltilebilir.

 

hakkında yapılan yorumlar
Yorum Yap (Değerli yorumlarınızı bizden esirgemeyiniz.)
Kimseyle mail adresiniz paylaşılmayacaktır.

Albinizm