Akdeniz Ateşi
Akdeniz Ateşi genetik bir hastalık olup, kendini tekrar eden yüksek ateş akciğer ağrısı, karın ağrısı ve eklem ağrıları ile kendini göstermektedir. Bu hastalığın bu hastalığın dış etkenleri olmamakla beraber tamamen gen mutasyonu sebebiyle oluşmaktadır. Bu hastalık çocukluk döneminde teşhis edilir ve bilinen kesin bir tedavisi yoktur. Fakat 1970 yıllarında geliştirilen ilaç sayesinde ağrılar ve ateş atakları kontrol altına alınıp önlenebilir.
Akdeniz Ateşi Hastalığı Nedir?
Kişinin ağrı, ateş ve ataklar yaşadığı, genetik bir rahatsızlık olarak bilinmektedir.
Akdeniz Ateşi Ağrısına Ne İyi Gelir?
Akdeniz Ateşi hastalarının tedavisinde kullanılan Kolşisin isimli ilaç, Haftanın ataklarını ve ağrılarını büyük ölçüde kesmektedir.
Akdeniz Ateşi Atak Belirtileri Nelerdir?
Kişide tekrarlayan Ateş, vücudun zarla kaplı organlarında iltihaplanma, kas ağrıları, bazı hastalarda cilt bulguları, karın ağrıları görebilmektedir.
Akdeniz Ateşi Ataklarında Ne Yapılmalı?
Akdeniz Ateşi ataklarında kişi eğer dayanamayacak durumda ise doktoru ile konuşup doktorunun önergesi doğrultusunda kolsişin ilacının dozunu arttırabilmektedir.
Akdeniz Ateşi Belirtileri Nelerdir?
Kişi de 38 derecenin üzerinde tekrarlayan Ateş, eklem ağrıları, göğüs ağrısı diz altı ve ayaklarda kırmızı döküntü, kanda iltihap oranının artması ve tekrarlayan karın ağrısı Akdeniz Ateşi belirtileri arasındadır.
Akdeniz Ateşi Bulaşıcı Mı?
Akdeniz Ateşi genetik Bir rahatsızlık sonucu ortaya çıkan bir hastalık olup kişilerarası bulaş görülmemektedir.
Akdeniz Ateşi Beslenme Nasıldır?
Akdeniz Ateşi hastalığında kişinin kendi bağışıklık sistemini güçlendirici şekilde beslenmesi gerekmektedir.
Akdeniz Ateşi Kronik Hastalık Mıdır?
Akdeniz Ateşi hastalığının kesin bir tedavisi olmadığı için, kişi Bu hastalık durumlarını ömür boyunca yaşayabilmektedir.
Akdeniz Ateşi Kaç Yaşında Ortaya Çıkar?
Akdeniz Ateşi genellikle çocuk yaşlarda ortaya çıkmakla beraber hastanın ilk atağı 20 yaşından önce görülmektedir.
Akdeniz Ateşi Karın Ağrısı Nasıldır?
Akdeniz ateşinde karın ağrısı çok sık görülmekle beraber zaman zaman bu ağrıların sebebini pankreas ya da Apandisit olduğu düşünülmektedir.
Akdeniz Ateşi Hastalarının Çocuğu Olur Mu?
Akdeniz ateşi hastalarının gebe kalabildikleri bilinirken, gebelikte yaşanan atakların düşük veya erken doğuma yol açtığı da bilinmektedir.
Akdeniz Ateşi Kanda Çıkar Mı?
Akdeniz ateşinin kanda çıkması için kişiye genetik testler yapılması gerekmektedir.
Akdeniz Ateşi Engel Oranı Nedir?
Akdeniz Ateşi hastalığının Engel oranı %20 olarak bilinmektedir.
Akdeniz Ateşi Gen Testi Fiyatı Nedir?
Akdeniz Ateşi gen testi fiyatları yaptırılacak yere göre değişiklik gösterebilmektedir en doğru bilgi için test yaptırmayı düşündüğünüz klinik ile görüşmeniz gerekmektedir.
Akdeniz Ateşi Gebeliğe Engel Mi?
Akdeniz Ateşi gebeliğe engel olmamakla beraber ataklar sırasında kişi düşük veya erken doğum tehlikesi ile karşı karşıya kalabilmektedir.
Akdeniz Ateşi Hastası Evlenebilir Mi?
Akdeniz Ateşi hastalığının evlenemediğine dair bir bilgi bulunmamaktadır.
Akdeniz Ateşi İçin Hangi Doktora Gidilir?
Akdeniz Ateşi olup olmadığınızı öğrenmek ya da bu konuda bilgi almak için iç hastalıkları ve Romatoloji bölümüne gitmeniz gerekmektedir.