Edip Akbayram Entübe Edildi
Düşme sonucu iç kanama geçiren Edip Akbayram Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'nde yoğun bakıma alındı. Usta sanatçının tedavisi devam ediyor. Kızı Türkü Akbayram, babasının son sağlık durumuna ilişkin bilgi verdi.
Usta sanatçı Edip Akbayram, düşme sonucu geçirdiği kaza sonrası Haydarpaşa Numune Eğitim Araştırma Hastanesi'ne kaldırıldı. İç kanama geçirdiği anlaşılan Akbayram, yoğun bakıma alındı. Akbayram'ın tedavisi devam ediyor. Sanatçının eşi Ayten, kızı Türkü ve oğlu Ozan Akbayram da hastanede usta sanatçının yanında bekliyor.
KIZINDAN SAĞLIK DURUMUNA İLİŞKİN İLK AÇIKLAMA
Sağlık durumu kritik olan ve entübe edilen Edip Akbayram'ın kendisi gibi sanatçı olan kızı Türkü Akbayram, "Babam bir süredir zatürre tedavisi görüyordu. Eve yeni çıkmıştı ama farklı komplikasyonlara bağlı iç kanama geçirdi. Hastanede yoğun bakıma alındı ve entübe edildi" dedi.
AİLESİNDEN YAZILI AÇIKLAMA
Ailesi, Edip Akbayram'ın sağlık durumuna yönelik ortak yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada, "Edip Akbayram, zatürre sonrası taburcu olarak eve çıkmıştı. Bu sabah farklı komplikasyonlara bağlı iç kanama nedeniyle Haydarpaşa Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirdik. Hastanede tedbir amaçlı yoğun bakıma alındı. Tedavisi sürüyor. Sağlık durumunun iyiye gitmesini umuyor ve tüm sevenlerine sevgi ve selamlarını gönderiyoruz. Sağlık durumuyla ilgili gelişmeleri kamuoyu ile paylaşmayı sürdüreceğiz. Sevenlerinden dua bekliyoruz" ifadeleri yer aldı.
İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Milan'daki geleceği belirsizliğini koruyan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun Avrupa'daki talipleri çoğalıyor. İtalyan basınından Football Italia'nın La Gazzetta dello Sport'a dayandırdığı habere göre, 27 yaşındaki futbolcu Avrupa devi Paris Saint Germain'in radarına girdi. Haberde milli yıldızın Milan ile yeni mukavele imzalamaya uzak olduğundan ve sezon sonu Paris Saint Germain'e katılma ihtimalinin yüksek olduğundan bahsedildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda birbirinden önemli değerlendirmelerde bulundu.Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere riayet edilmesi çağrısında bulunan Bakan Soylu, "Bakın Kasım ayında aldığımız tedbirlerle yukardan aşağıya hep birlikte inişi yakaladık. Yine aynı şeyi sağlamakla mükellefiz. Bir mesele var; yabancıların da muafiyetleri... Pasaportun var ama sen ikamet sahibisin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bunu istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim. Böyle bir yetkim var, acımam da. Siz turist kılığında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 33 bin 985 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 1 milyon 935 bin 292'ye yükseldi. Toplam test sayısı 23 milyon 225 bin 837'ye, ağır hasta sayısı ise 4805'e düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,1 oldu.
Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 3.218 yeni hastamız var. Aktif vaka sayısındaki düşüş devam ediyor. Aşının etkili olacağı müjdesini aldık. Şimdi aşılanıp etkisini görene kadar kendimizi daha iyi koruma zamanı. Güzel günlere tedbirle hazırlanalım" ifadelerini kullandı.