Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın özel doktoru Cevdet Erdöl, ilaçların ve tıbbi cihazların "helal olmayan" katkılar içerdiğini belirterek Türkiye'nin kendi alternatiflerini geliştirmesi gerektiğini vurguladı.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın özel doktoru ve AKP İstanbul Milletvekili Dr. Cevdet Erdöl, Türkiye’nin ilaç ve tıbbi cihaz endüstrisinin, Batılı ülkelerde üretilen helal olmayan katkılar içerdiğini öne sürdü. Sözcü gazetesinden Deniz Ayhan’ın haberine göre, Erdöl, özellikle kozmetik ve ilaç ürünlerinde kullanılan domuz derisi ve kemiklerinin yanı sıra alkol gibi maddelerin Müslümanlar için tehlikeli olduğunu ifade etti.
Erdöl, açıklamalarında Türkiye’nin kendi alternatif ilaç ve tıbbi malzeme üretiminde adım atması gerektiğini belirterek, “Bu hayati meseleyi zaruret kavramıyla geçiştirmemeli ve bir an önce ‘helal ilaç-helal tıbbi malzeme’ konusunda kendi alternatiflerimizi geliştirmeliyiz,” dedi.
Ayrıca, Türkiye’nin gıda ve ilaç endüstrisinde Batı’dan ithal edilen jelatinin çoğunlukla domuz kaynaklı olduğunu ifade eden Erdöl, bu durumun genetik ve kültürel açıdan büyük tehditler barındırdığını belirtti.
Erdöl, tıbbın, ‘İslam inancıyla şekillenen’ bir yaklaşımla daha uygun hale getirilmesi gerektiğini savunarak, bazı maddelerin ‘dinen ve örfen’ yasak olması nedeniyle tıp alanında da bunların kullanılmaması gerektiğini vurguladı.
Erdöl, geçtiğimiz yıl Hipokrat’ın kürtaja karşı olduğu yönündeki açıklamalarıyla da dikkat çekmişti. Tıp ve inanç arasındaki dengeyi kurma çabalarını sürdüren Erdöl, “Genlerimizi, geleneklerimizi, inancımızı tehdit eden bu durumdan kaçınmak için toplumsal bilinci artırmalıyız,” ifadelerini kullandı.
HABER MERKEZİ
İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Milan'daki geleceği belirsizliğini koruyan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun Avrupa'daki talipleri çoğalıyor. İtalyan basınından Football Italia'nın La Gazzetta dello Sport'a dayandırdığı habere göre, 27 yaşındaki futbolcu Avrupa devi Paris Saint Germain'in radarına girdi. Haberde milli yıldızın Milan ile yeni mukavele imzalamaya uzak olduğundan ve sezon sonu Paris Saint Germain'e katılma ihtimalinin yüksek olduğundan bahsedildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda birbirinden önemli değerlendirmelerde bulundu.Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere riayet edilmesi çağrısında bulunan Bakan Soylu, "Bakın Kasım ayında aldığımız tedbirlerle yukardan aşağıya hep birlikte inişi yakaladık. Yine aynı şeyi sağlamakla mükellefiz. Bir mesele var; yabancıların da muafiyetleri... Pasaportun var ama sen ikamet sahibisin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bunu istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim. Böyle bir yetkim var, acımam da. Siz turist kılığında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 33 bin 985 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 1 milyon 935 bin 292'ye yükseldi. Toplam test sayısı 23 milyon 225 bin 837'ye, ağır hasta sayısı ise 4805'e düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,1 oldu.
Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 3.218 yeni hastamız var. Aktif vaka sayısındaki düşüş devam ediyor. Aşının etkili olacağı müjdesini aldık. Şimdi aşılanıp etkisini görene kadar kendimizi daha iyi koruma zamanı. Güzel günlere tedbirle hazırlanalım" ifadelerini kullandı.