İstanbul Üniversitesi, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun lisans diplomasını, yatay geçiş sürecinde usulsüzlük yapıldığı gerekçesiyle iptal ettikten sonra, söz konusu diplomaya ilişkin bilgileri üniversitenin dijital veri tabanından sildi.
Konuya ilişkin açıklamada bulunan İmamoğlu'nun avukatı Mehmet Pehlivan, söz konusu haberin doğru olduğunu belirtti. Pehlivan, bu işlemin hukuki bir dayanağı olmadığını ve sürecin ciddi bir şekilde yürütülmediğini vurguladı. Ayrıca İmamoğlu'nun yalnızca lisans diplomasının sistemden çıkarıldığını, yüksek lisans mezuniyet bilgisinin ise hâlâ sistemde yer aldığını ifade etti.
'TAŞIMAYA DEVAM EDECEĞİZ'
“Benim için Sayın İmamoğlu hakkındaki soruşturmalar sadece hukuki bir dosya değil; tarihe düşülen nottur. Çünkü korku ikliminde avukatlık, bir tercih değil, bir sorumluluktur. Ve biz bu sorumluluğu, “savunma susmaz” diyerek taşıyoruz. Taşımaya devam edeceğiz!”
NE OLMUŞTU?
İstanbul Üniversitesi, 18 Mart 2025 Salı günü Ekrem İmamoğlu’nun lisans diplomasını geçersiz sayan bir karar aldı. Kararın temelinde, yatay geçiş işleminin usule uygun yapılmadığı iddiası yer alıyor. İptale ilişkin hazırlanan komisyon raporunda imzası bulunan akademisyenlerden Doç. Dr. Yasin Çetin’in aynı zamanda TÜGVA’da eğitmenlik yaptığı bilgisi ortaya çıkmıştı.
İmamoğlu’nun avukatları, 6 Mayıs 2025 Salı günü söz konusu iptal kararının yürürlükten kaldırılması için yargı yoluna başvurdu.
İtalya'nın önde gelen kulüplerinden Milan'daki geleceği belirsizliğini koruyan milli futbolcu Hakan Çalhanoğlu'nun Avrupa'daki talipleri çoğalıyor. İtalyan basınından Football Italia'nın La Gazzetta dello Sport'a dayandırdığı habere göre, 27 yaşındaki futbolcu Avrupa devi Paris Saint Germain'in radarına girdi. Haberde milli yıldızın Milan ile yeni mukavele imzalamaya uzak olduğundan ve sezon sonu Paris Saint Germain'e katılma ihtimalinin yüksek olduğundan bahsedildi.
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İstanbul'da Koronavirüs Salgınıyla Mücadele Değerlendirme Toplantısı'nda birbirinden önemli değerlendirmelerde bulundu.Koronavirüsle mücadelede alınan tedbirlere riayet edilmesi çağrısında bulunan Bakan Soylu, "Bakın Kasım ayında aldığımız tedbirlerle yukardan aşağıya hep birlikte inişi yakaladık. Yine aynı şeyi sağlamakla mükellefiz. Bir mesele var; yabancıların da muafiyetleri... Pasaportun var ama sen ikamet sahibisin. Açık söylüyorum, kim ikamet sahibi ve pasaportuyla bunu istismar etmeye kalkarsa ikametini iptal ederim. Böyle bir yetkim var, acımam da. Siz turist kılığında bunu istismar edeceksiniz, buna da müsaade etmeyeceğiz" dedi.
Son 24 saatte tedavisi tamamlanan 33 bin 985 hastanın daha taburcu olmasıyla toplam iyileşen hasta sayısı 1 milyon 935 bin 292'ye yükseldi. Toplam test sayısı 23 milyon 225 bin 837'ye, ağır hasta sayısı ise 4805'e düştü. Hastalarda zatürre oranı da yüzde 4,1 oldu.
Bakan Koca, Twitter'dan yaptığı açıklamada, "Bugün tespit edilen 3.218 yeni hastamız var. Aktif vaka sayısındaki düşüş devam ediyor. Aşının etkili olacağı müjdesini aldık. Şimdi aşılanıp etkisini görene kadar kendimizi daha iyi koruma zamanı. Güzel günlere tedbirle hazırlanalım" ifadelerini kullandı.