ÇOK BÜYÜK TEHLİKE! BU 7 YİYECEĞİ SAKIN ISITMAYIN

ÇOK BÜYÜK TEHLİKE! BU 7 YİYECEĞİ SAKIN ISITMAYIN


Bu 7 Yiyeceği Asla Tekrar Isıtmayıınn.

Her zaman yiyeceklerimizi dolapta saklamamız ve bir ya da iki gün sonra ısıtarak çöpe atılmalarını engellememiz tavsiye edilegelmiştir. Ancak birçok insan, bazı yiyeceklerin, sağlık problemlerine sebep olabilecekleri için asla tekrar ısıtılmamaları gerektiği gerçeğinden bihaberdir. Peki bu yiyecekler hangileridir merak ediyor musunuz? Aşağıdaki Yiyecekleri Asla Tekrar Isıtmayın

YumurtaYumurta, aromasının ve kıvamının değişmesi sebebi ile fazlaca ısıtılan bir yiyecek değildir. Ancak her ihtimale karşın bilin diye belirtmek isteriz ki; yumurtanın yeniden ısıtılması, içeriğinin yüksek ısı ile teması durumunda toksik maddelere dönüşebileceği ihtimali sebebiyle, tehlikeli bir eylemdir. Yiyecekleri Güvenli Şekilde Nasıl Yeniden Isıtabilirsiniz? Yukarıda söz ettiğimiz yiyecekleri yeniden ısıtmaktan kaçınmanız gerekse de bu kalan yemekleri ısıtamayacaksınız anlamına gelmiyor. Yiyecekleri güvenli bir şekilde yeniden ısıtmak için aşağıdaki ipuçlarını aklınızda bulundurabilirsiniz. Yeniden ısıtma işlemi hızlı bir şekilde gerçekleştirilmelidir. Isı 65 dereceye kadar olmalıdır ve yiyeceğin ortasına denk gelmelidir. Sadece yiyeceğiniz miktarda yiyecek ısıtın. Çapraz bulaşmayı engellemek amacıyla pişirilmiş gıdalar ile çiğ olanların temasından kaçınmalısınız. Unutmayın ki tüm içerikler aynı değildir ve her biri aynı şekilde ısıtılamayabilir. Tek çeşitten fazla yiyeceği ısıtıyorken, bir çeşidini sarmayı deneyebilirsiniz. Böylelikle o da eşit olarak ısınmış olacaktır. Eğer yiyecekleri dört gün içinde tüketemeyeceğinizi düşünüyorsanız, en iyi fikir bir kısmını dondurmak olabilir.

Kereviz Eğer çorbanızda kereviz bulunuyorsa, vücudunuza verebileceği zarardan dolayı tekrar ısıtmaktan kaçının. Kerevizde de, tekrar ısıtıldığında nitrite dönüşen nitrat bulunmaktadır. Bu da kerevizin yeniden ısıtılması durumunda potansiyel kanserojen bir yiyecek olması anlamına gelmektedir. Bu bağlamda, çorbanızı yeniden ısıtırken içeriğindeki kerevizi çıkarmayı deneyebilirsiniz.

Ispanak Bu yeşil sebze, beslenme diyetiniz için tavsiye edilmektedir. Ancak bu besini tekrar ısıtmaktan kaçınmalısınız çünkü içeriğinde yüksek oranda nitrat bulunmaktadır ve bu madde de yüksek ısıya maruz kaldığında nitrite dönüşmektedir. Nitrit sağlığımız açısından tehlikelidir ve ciddi rahatsızlıklara sebep olabilir. Bu sebeple ıspanağı her zaman taze olarak tüketmelisiniz. Pancar Pancar da, yeniden ısıtıldığında nitrite dönüştüğü bilinen nitrat içermektedir. Bu sebeple pancar da; eğer sağlık problemleri ile karşılaşmak istemiyorsanız; yeniden ısıtmaktan kaçınmanız gereken besinlerdendir. Pancardan maksimum fayda sağlamak için salatalarda veya smoothie yapımında
kullanmayı deneyebilirsiniz.

Patates Patates birçok besleyici içermektedir ve buzdolabında birkaç gün muhafaza edilebilir; ancak onu asla tekrar ısıtmamalısınız. Çünkü tekrar ısıtmak tadını bozabilir, içeriğini değiştirebilir, hatta zehirli hale dahi getirebilir. Kalan patatesi tüketmek için en ideal yöntemler püre yapmak veya soğuk olarak salatada kullanmak olabilir.

Mantar Bu besini hazırlamak için birçok yöntem mevcuttur ve hazırladıktan sonra da yeniden ısıtmak fikri kulağa doğru gelebilir. Ancak mantar tüketmenin en ideal yolu, henüz besin değerlerini ve sağlığa olan olumlu özelliklerini muhafaza ediyorken taze olarak hazırlayıp tüketmektir. Eğer bir önceki öğünden az miktarda mantarınız kaldı ise, soğuk olarak tüketmeyi deneyebilirsiniz. Mantarlar ayrıca tekrar ısıtıldıklarında, besin komposizyonları değişeceğinden, karın ağrısı ve şişkinliğe de sebep olabilirler.

Tavuk Tavuk, en fazla buzdolabında saklanan yiyeceklerdendir, çünkü çabuk bozulmaz ve ısıtıldığında da tadını korumaktadır. Ama tavuk aslında ya taze pişmiş ya da soğuk olarak tüketilmelidir. Tavuğu tekrar ısıtmak, protein kompozisyonunun değişmesine dolayısı ile de düzgünce sindirilememesine sebep olmaktadır. Eğer hazırlandıktan hemen sonra tüketilmezse, tekrar ısıtılabilir ancak sadece düşük ısıda.

Kaynak:habersondakika.com
Devamını oku » »

Yorum Yap